Opet Đurđić!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.01.2013.
17:22
Izvor: Sportske.net, SEM

Srpski fudbaler Nikola Đurđić je novim golom pokazao zašto bi mogao da bude jedan od odlučujućih faktora u borbi za opstanak koju će Grojter Firt voditi u Bundesligi.

greuther-fuerth.de
greuther-fuerth.de

Povezane vesti

Posle sjajnog debija pre tri dana, kada je postigao evrogol i asistirao, Đurđić u porazu svoje ekipe od holandskog AZ Alkmara sa 3-2, bio strelac drugog, vodećeg gola na Nemce.

Srpski centarfor je ponovo bio starter, a njegova ekipa je povela u 29. minutu kada je prvo Sararer pogodio stativu, da bi na odbijenu loptu natrčao Štiber. Samo pet minuta kasnije dosuđen je penal za Alkmar koji je Horter iskoristio.

Već u četvrtom minutu nastavka, grčki internacionalac Pecos je centrirao, a Đurđić je glavom postigao svoj drugi gol u dresu Grojter Firta.

U nastavku je ekipa iz Alkmara, sa dva gola za samo tri minuta, preokrenula rezultat i postavila konačnih 3-2, a strelci su bili Elm u 58. i Bojmans u 61. minutu. Petnaest minuta pre kraja Đurđića je zamenio Asamoa.

Grojter Firt do kraja zimske pauze ima još meč sa drugoligašem FSV Frankfurtom u petak, a u prvom meču nastavka Bundeslige, 'zeleni' će biti gosti lideru, Bajernu iz Minhena.

Ne propustite