Opština Stari grad raskinula saradnju s Đokovićima zbog nemara

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.10.2013.
15:51
Izvor: Beta

Zakupodavac teniskih terena u okviru sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", gradska opština Stari grad, raskinula je danas ugovor sa zakupcem, firmom "Famili sport" u vlasništvu porodice Đoković, zbog neizmirenih ugovornih obaveza.

serbiaopen.rs
serbiaopen.rs

Povezane vesti

U saopštenju opštine Stari grad navodi se da zakupac "Famili sport" nije organizovao ATP turnir u 2013. godini, nije redovno izmirivao zakupninu, i nije izmirio obaveze nastale na osnovu potrošnje vode na teniskim terenima, što predstavlja osnov za raskid ugovora od strane zakupodavca.

Iznos zakupnine za objekte dogovoren je u visini od 275.000 evra godišnje, s tim što je predviđeno da se do konačnog utvrdjivanja visine ulaganja zakupca u sportski objekat, plaća godišnja zakupnina u iznosu od 75.000 evra, koju zakupac nije redovno plaćao.

Opština Stari grad navodi da "Famili sport" nije izmirio ni troškove ugradnje vodomera, a ni obaveze nastale na osnovu potrošnje vode na teniskim terenima u iznosu od oko 170.000 dinara.

Takođe, na objektima koju su pod zakupom izvođeni su i radovi bez građevinske dozvole.

"Na objektima koji su predmet zakupa bilo je izvođenja radova bez građevinske dozvole, koji su u postupku prekršajnog sankcionisanja, a odgovornost za izvodjenje radova je na zakupcu. Za bespravno izvedene radove koji su izvedeni do rokova koji su zakonom propisani, podnet je od strane opštine zahtev za legalizaciju", piše u saopštenju GO Stari grad.

Kompaniju "Famili sport" osnovala je porodica drugog tenisera sveta, Novaka Đokovića, u čijem je i vlasništvu.

Ne propustite