''Orlići'' - Kako iskoristiti slabosti Belgije?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.03.2014.
19:29
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Mlade reprezentacije Srbije i Belgije odigrale su jesenas veoma kvalitetan meč u Gornjem Milanovcu, koji je završen bez pobednika, ali i pokazao da Belgija osim seniorske ima i sjajnu mladu selekciju. Ipak, ima li taj tim slabosti koje bi ''Orlići'' mogli

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović je, podsetimo, izneo mišljenje da je odbrana slabiji deo belgijske reprezentacije, što je za njega svakako sjajna šansa da na pravi način iskaže svoje golgeterske kvalitete i eventualno donese trijumf ''Orlićima''.

Kvaliteta rivala svesni su i ostali Ćurčićevi izabranici, ali veruju da mogu da izađu kao pobednici iz duela sa Belgijom.

Miloš Jojić je između dva duela sa Belgijancima stekao i određeno iskustvo u Bundesligi, u dresu vicešampiona Evrope, ekipe Dortmunda, pa će svakako biti jedan od glavnih aduta našeg tima u ovom meču.

''Uverili smo se jesenas u snagu protivnika, ceo meč protekao je u jakom ritmu, tako će biti i u sredu. Igrali smo odlično u prvom poluvremenu u Gornjem Milanovcu, ali smo se nesvesno povukli u nastavku.

Imali smo problem da iznesemo loptu na njihovu polovinu terena, naterali su nas da mnogo trčimo tako da nam je nedostajalo i svežine u završnici. Zato moramo da imamo veći posed lopte u drugom meču. Svesni smo da od preostale tri utakmice, dve moramo da rešimo u svoju korist''
, istakao je Jojić, a prenosi zvanični sajt FSS. 

Uz Aleksandra Mitrovića i Miloša Jojića, glavnu opasnost po gol Belgije predstavljaće i Uroš Đurđević, novi napadač Vitesea.

Doskorašnji prvotimac beogradskog Rada smatra da ''Orlići'' treba da igraju hrabro i da od starta 'pritisnu' domaćina.

''Ovo je najbitnija utakmica za nas. Belgija je uz nas favorit grupe, imaju odličnu ekipu, ali jesenas smo protiv njih ispustili pobedu u poslednjim trenucima meča. Moramo da ih napadnemo i kao gosti. Pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti. Fizički su dominantni i moramo pronaći drugi način da ih nadmudrimo'', objašnjava Đurđević.

Ne propustite