''Orlići'' na EP, Ninković ućutkao kritičare!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.05.2012.
18:57
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja utakmica viđena je danas na ''Karađorđu'' u Novom Sadu. Omladinska reprezentacija Srbije izborila je plasman na završni turnir Evropskog prvenstva, pošto je u odlučujućem meču savladala Rumuniju, koja je ovaj susret završila sa čak tri igrač

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Izabranici selektora Zorana Marića trijumfovali su danas u odlučujućem meču za plasman na Evropsko prvenstvo.

''Orlići'' su danas u Novom Sadu, u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira savladali selekciju Rumunije sa 3:0, ali im je posao znatno olakšan posle isključenja čak trojice gostujućih fudbalera.

Već u 12. minutu Rumuni ostaju sa igračem manje, pošto je zbog prekršaja u svom kaznenom prostoru isključen Putanu.

Međutim, šut Nikole Ninkovića sa bele tačke odbranio je golman Rumunije i od tog trenutka talentovani vezista Partizana našao se na udaru dela navijača sa tribina Karađorđa, koji su zvižducima ispraćali svaki njegov naredni potez.

Repriza, ali sa po nas srećnijim ishodom viđena je u 39. minutu. Opet penal, opet isključenje, ovog puta Vatajelua, a precizan je bio napadač ''Orlića'' Aleksandar Mitrović - 1:0.

Utakmica nije plenila kvalitetom, ali vredelo ju je gledati makar zbog detalja iz 45. minuta, kada je Nikola Ninković sjajno izveo slobodan udarac, a lopta se od stative odbila u suprotni ugao - 2:0.

Ninković je odmah krenuo ka tribini sa koje su dopirali zvižduci, vidno iritiran njihovim ponašanjem. Na kraju je i on kažnjen zbog toga žutim kartonom, ali meč je tada praktično bio rešen.

U nastavku još jedan penal za Srbiju, u 77. minutu i još jedan gol Mitrovića za konačnih 3:0, uz isključenje Romana koji je prethodno rukom zaustavio loptu na gol liniji.

Srbija je tako zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a EP će se održati u Estoniji od 3. do 15. jula. 


Ne propustite