Orlići ponavljaju: "Spremni smo za poslednji korak!"

Autor: Miloš Marković
utorak 30.07.2013.
18:10
Izvor: Sportske.net

Dan nakon što su ostvarili istorijski uspeh, 'Orlići' ponavljaju nameru i želju da u Srbiju donesu trofej prvaka Evrope.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije se bez euforije pripremaju za finalni duel Prvenstva Evrope za igrače do 19 godina sa Francuskom.

Izabranici selektora Ljubinka Drulovića još uvek sumiraju utiska o nezaboravnoj noći u Alitusu, gde su ostvarili jedan od najvećih uspeha omladinskog fudbala u istoriji naše zemlje.

'Orlići' će u finalu ponovo odmeriti snage sa rivalom iz grupe, selekcijom Francuske.

Prvi meč je završen rezultatom 1:1, gol za Srbiju je postigao kapiten Pavlovski, sjajnim golom iz slobodnog udarca.

"Još smo pod velikim emocijama od sjajne utakmice sa Portugalom, kada smo iscedili poslednje atome snage iz sebe i zaslužili sreću koja nas  je na kraju pogledala u „penal seriji". Izbacili smo možda i najvećeg favorita na turniru, jednu od selekcija koja je najviše pokazala, a čeka nas veliko iskušenje i protiv Francuske. Sjajan je to tim, ali ne bolji od Portugala, tako da svakako imamo šansu.", tvrdi Marko Pavlovski.

Sjajni čuvar mreže Predrag Rajković, heroj polufinalnog duela, takođe veruje u krajnji uspeh.

"Prelep je osećaj biti finalista najvećeg evropskog takmičenja u našoj konkurenciji. Ne postoje reči koje to mogu opisati. Bili smo tim, bili smo jedinstveni, pokazali smo to i pre početka kada smo otpevali himnu kod klupe. Verovali smo u sebe, a verujemo da možemo i da donesemo pehar u Srbiju. To još nikome nije pošlo za rukom, želimo da budemo upisani u istoriju svoje zemlje.", uverava Rajković.

Neumorni Nemanja Maksimović, koji je zaustavljao sve prodore Portugala po sredini, stizao da zatvori svaki prolaz i obavio svoj deo posla bez greške, smatra da Francuska nije nepobediva.

"Od samog početka prvenstva u ekipi se osetila neka hemija, nešto posebno, što nas je inspirisalo da napravimo ovakve rezultate. Možda neko i nije verovao u nas, jer smo tesno prošli kvalifikacije, ali bili smo pravi kada je najvažnije. Idemo do kraja, Francuska nije nepobediva.", jasan je Maksimović.

Selekcija Srbije u utorak i sredu treniraće u Kaunasu, gde je i baza našeg tima tokom šampionata u Litvaniji, a dan pre utakmice UEFA će organizovati i zvaničnu konferenciju za štampu dva selektora, Ljubinka Drulovića iz Srbije i Fransisa Smereckog, stratega Francuske.

Omladince Srbije na finalnom duelu u Marijampolju će bodriti predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednik Goran Milanović i generalni sekretar Zoran Laković, koji je bio uz „orliće" i u Alitusu protiv Portugala.

Srbija će u četvrtak, 1.avgusta od 20.45 po našem vremenu u Marijampolju igrati sa Francuskom za trofej najbolje reprezentacije Evrope.

Ne propustite