"Orlići" ponovo pred (polu)praznim tribinama!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.02.2014.
14:51
Izvor: Sportske.net

Evropska fudbalska asocijacija donela je odluku da mlada reprezentacija Srbije naredni meč pred domaćim navijačima igra pred polupraznim tribinama, zbog rasističkih povika koji su se čuli na meču sa selekcijom Belgije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije ponovo će morati da snosi sankcije zbog rasističkih povika koji su se čuli sa tribina stadiona u Gornjem Milanovcu, tokom kvalifikacione utakmice za odlazak na EP koje su mlade reprezentacije Srbije i Belgije igrale 15. novembra 2013. godine.

Srbija i Belgija remizirale su rezultatom 2:2, a meč je prekinut posle prvog gola Belgije zbog toga što su pojedini navijači oponašali majmunske krike.

UEFA je krajem prethodne godine najavila da će razmotriti kakve će kazne snositi FSS zbog pomenutog ispada navijača, a danas je doneta odluka o sankcijama.

Evropska fudbalska asocijacija odlučila je da mlada reprezentacija Srbije, naredni meč kao domaćin, igra pred delimično praznim tribinama, odnosno da FSS zatvori dva sektora na jednoj tribini.

Uz to, FSS je naređeno da na narednom meču koji "Orlići" igraju u Srbiji istakne veći transparent na kome piše "Recimo NE rasizmu!", a kapiten mlade reprezentacije moraće, stajući na centru, da pročita pismo u kome FSS najoštrije osuđuje rasizam na sportskim terenima.

Novčana kazna za incident iznosi 5.000 evra koje će FSS uplatiti na račun UEFA.

Srbija će izrečenu kaznu moći da izdrži tek na početku narednih kvalifikacija za EP, ili prilikom jednog od baraž mečeva za nadolazeće EP, pošto do kraja tekućih mlada reprezentacija igra sva tri meča na gostujućim terenima.

Ne propustite