Orlići poručuju: "Donećemo trofej u Srbiju!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 29.07.2013.
23:40
Izvor: Sportske.net

Oduševljeni nakon istorijskog uspeha i plasmana u finale Evropskog prvenstva, reprezentativci Srbije poručuju da ne žele da stanu, već da će uložiti krajnje napore da se popnu na krov Evrope.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Srbija danas slavi svoje fudbalere, mlade 'Orliće' koji su plasmanom u finale Evropskog prvenstva ostvarili istorijski uspeh.

Slavili su izabranici selektora Drulovića nakon boljeg izvođenja penala, a heroj utakmice svakako je bio golman Rajković koji je odbranio dva penala Portugalcima i direktno odveo svoj tim u finale.

„Penale sam branio i ranije, posebno u dresu sa državnim grbom. Izdržali smo u produžecima kada je bilo najteže. Sreća nas je pogledala, zaslužili smo da se radujemo. Bilo je teško igrati po sparnom vremenu. Ostaje nam da se odmorimo za finale i pokušamo da donesemo i trofej u Srbiju.“, rekao je Rajković.

Jedan od boljih pojedinaca bio je i Aleksandar Mitrović, fudbaler Partiana koji takođe poručuje da Srbija želi trofej.

„Fenomenalno samo se igrali i borili se. Pokazali da nismo slučajno učesnici polufinala. Ulaskom u finale premašili smo prvobitni plan, čestitam saigračima i selektoru. Ostavili smo srce na terenu kako bismo stigli do utakmice za trofej. Uspeli smo uz malo sreće. Nećemo se predati ni u finalu, napašćemo trofej.“, poručio je Mitrović.

Da je teže gledati sa klupe nego biti na terenu, još jednom se potvrdilo. Baš o tome je govorio Uroš Đurđević, strelac prvog gola.

„Posle izlaska iz igre, teže mi je bilo da na klupi preživim sve što se dešavalo, posebno seriju jedanaesteraca. Zasluženo smo eliminisali Portugal, iako je protivnik bio bolji u drugom poluvremenu. Isplatio se naš veliki trud. Nije me hteo gol na prve tri utakmice, igrao sam malo defanzivnije, ali pogodio sam mrežu kada je bilo najpotrebnije.“, rekaoje on.

Kapiten ekipe, Marko Pavlovski čestitao je svojim saigračima na 'lavovskoj borbi'.

„Slavili smo posle lavovske borbe, čestitam reprezentativnim drugovima na ogromnom zalaganju. Pokazali smo kako se bori za svoju državu.“

„Rekao sam i pre utakmice da pristajem da budem najgori na terenu ukoliko prođemo u finale. Promašio sam jedanaesterac, ali je na kraju epilog bio srećan po nas. Nismo možda bili bolji, ali zaslužili smo da se radujemo. Pišemo istoriju srpskog fudbala, ostaćemo upamćeni po ovom rezultatu a nadam se da ćemo osvojiti i trofej i zaslužiti doček navijača na beogradskom aerodromu.“, zaključio je Pavlovski.

Inače, Srbija će u finalu igrati protiv selekcije Francuske, u reprizi iz grupnog dela takmičenja.


Ne propustite