"Orlići" u misiji - 'Isterivanje Đavola' sa vrha tabele! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.03.2014.
13:08
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije gostuje večeras odgovarajućoj selekciji Belgije u okviru kvalifikacija za odlazak na EP 2015. godine a eventualni trijumf nad "Đavolima" doveo bi izabranike Radovana Ćurčića na prag baraža.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od fudbalera uzrasta do 21 godine večeras u Leuvenu gostuje vršnjacima iz Belgije u prvom od tri poslednja kvalifikaciona meča za mesto u baražu koji vodi do EP u Češkoj Republici.

Izabranici Radovana Ćurčića gostuju prvoplasiranoj reprezentaciji na tabeli grupe '9' koja pored tri boda više ima i utakmicu više od "Orlića".

Srbiju do kraja kvalifikacija očekuju tri utakmice, gostovanje Belgiji, Severnoj Irskoj i Italiji. Eventualni trijumf na Belgijom otvorio bi "Orlićima" vrata baraža ali nije garant konačnog uspeha u tekućim kvalifikacijama.

"Utakmica može da donese puno iznenađenja, prva utakmica u Gornjem Milanovcu je bila sa mnogo oscilacija. Očekuje nas otvoren meč i pokušaćemo da iskoristimo prvu meč loptu koja može da nas odvede u baraž", naveo je selektor Radovan Ćurčić.

Prva utakmica u Gornjem Milanovcu završena je nerešenim rezultatom (2:2), zahvaljujući pogotku koji je Srbija primila u poslednjim trenucima utakmice.

U službu uspeha mlade selekcije stavljeni su i "A" reprezentativci Srbije Miloš Jojić, Filip Đuričić i Aleksandar Mitrović. Matija Nastasić zbog povrede nije mogao da nastupi za "Orliće", dok je Lazar Marković suspendovan.

Belgija
- Kusemans, Arslanagić, Mehele, De Bok, Ngava, Bruno, Mpoku, Azar, Prat, Vetokele, Fereira-Karasko

Srbija - Dmitrović, Petković, Petrović, Spajić, Vitas, Brašanac, Čaušić, Jojić, Đuričić, Kostić, Mitrović

Večerašnji susret u Leuvenu igra se od 18 časova a direktan prenos obezbeđen je na drugom kanalu RTS-a.

Ne propustite