"Orlovi" gledaju u budućnost

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.02.2012.
11:22
Izvor: Sportske.net

Rukometna reprezentacija Srbije napravila je fantastičan uspeh na nedavno održanom EP u Srbiji. Pored osvojene medalje obezbeđena je viza za kvalifikacioni turnir koji će odlučivati o učesnicima Olimpijade u Londonu ove godine.

rss.rs
rss.rs

Povezane vesti

Nema vremena za opuštanje, našu rukometnu reprezentaciju očekuju nove obaveze pa se uživanje u čarima srebrne medalje sa EP već stavlja na stranu.

O obavezama koje reprezentaciju očekuju u narednom periodu govorio je selektor Veselin Vuković za "Sport." On je istakao da se o planovima za predstojeće obaveze uveliko razmišlja i da nema opuštanja.

Rukometaše očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će biti održan u Španiji od 6. do 8. aprila. Protivnici naše selekcije biće domaćin Španija, zatim Poljska i Alžir. Teški protivnici i tri meča za tri dana ne brinu našeg selektora.

"Moraćemo dobro da razmislimo o taktici. Da li da već protiv Španije idemo na pobedu, ili da svu pažnju i snagu usmerimo na Poljake, što bi mogla da bude presudna utakmica. Ipak, nema potrebe da žurimo, imamo dovoljno vremena za razmišljanje na temu kvalifikacija za OI."

Kada je reč o samom sastvu reprezentacije i naslednika  trenutnih reprezentativaca, selektor je optimista i već ima u planu "mlade nade."

"Već imamo nekoliko mlađih igrača koje polako uvodimo u prvi tim, ima nekih na koje treba i da se obrati pažnja... Naš problem je što 20 kandidata za reprezentaciju igra u 10 različitih liga i još više različitih klubova. U takvim okolnostima je nemoguće da stvaramo reprezentaciju, već moramo da je sastavljamo izborom najboljih igrača u datom momentu."

U svakom slučaju, reprezentaciju očekuje naporan rad ukoliko žele na Olimpijske igre.

Ako se primeni recept koji je do sad bio plodonosan, nema razloga da naše rukometaše ne gledamo krajem leta u Londonu.

Ne propustite