''Orlovi'' - Litvancima uloga favorita

Autor: Beta Beta
utorak 03.09.2013.
15:33
Izvor: Beta

Dan uoči starta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i duel sa selekcijom Litvanije, u našem nacionalnom timu ističu da ih na početku očekuje meč sa najjačim rivalom u grupi. Ipak, to ne znači da se unapred predaju...

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je selekcija Litvanije favorit grupe B na Evropskom prventvu u Sloveniji.

"Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačnoj grupi B sigurno najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo počinje sutra, a reprezentacija Srbije u Jesenicama od 21.00 igra prvi meč na šampionatu protiv Litvanije.

Izabranici selektora Ivkovića juče su trenirali u dvorani Podmežakla gde će i igrati prvi meč, a danas u dvorani Vitranac u Kranjskoj Gori, gde je baza Srbije tokom prve faze turnira.

"Svih 12 igrača je treniralo u normalnom ritmu. Više se ne postavlja pitanje umora, već psihoze pred početak šampionata", kazao je Ivković.

I kapiten reprezentacije Nenad Krstić je ulogu favorita prepustio selekciji Litvanije, ali je istakao da veruje u svoje saigrače.

"Litvanija je svakako jedan od kandidata za medalju na šampionatu u Sloveniji. Imaju izuzetno kvalitetan tim. Očekuje me težak zadatak u duelima sa Valančijunasom i braćom Lavrinovič. Međutim, ubeđen sam da ako budemo ispoštovali sve dogovore, odigramo maksimalno angažovano i borbeno možemo do dobrog rezultata", rekao je Krstić.

Ne propustite