''Orlovi'' - Luković neizvestan, Aleksić se ne plaši Ibre

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.06.2012.
18:20
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Uoči sutrašnjeg duela sa Švedskom, šansi da zaigraju nadaju se i defanzivac Aleksandar Luković i mladi golman Branimir Aleksić. Ipak, zbog nedavne povrede, Lukovićevo učešće je i dalje neizvesno.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Aleksandar Luković je zbog povrede propustio duele sa Španijom i Francuskom. Pre nekoliko dana ponovo se priključio ekipi i očekuje da će protiv Šveđana moći da zaigra.

''Tek posle poslednjeg treninga u Stokholmu znaću da li mogu da budem u konurenciji za tim protiv Švedske, ali srećan sam što sam tu, uz saigrače iz reprezentacije.

Vidim da se posle duela sa Španijom i Francuskom dosta pričalo i pisalo o formaciji, sistemu igre, promenama koje su usledile dolaskom novog selektora. Meni taj sistem, sa trojicom defanzivaca nije nepoznat.

Siguran sam da selektor zna šta želi i da ima jasan plan kako da stigne do toga. Ovo je tek početak stvaranja i to treba da se ima u vidu'', ističe Luković.

Mladi golman Spartaka Branimir Aleksić mogao bi u utorak da se nađe ''oči u oči'' sa Zlatanom Ibrahimovićem. Ipak, tvrdi da nema problema sa tremom i željno iščekuje priliku da stane na gol ''Orlova''.

''Puno mi je srce, čast je biti među ovim igračima. Radim najbolje što mogu i strpljivo čekam svoju šansu. Nemam tremu od utakmica, niti od protivničkih napadača poput Ibrahimovića, koji je zaista svetska klasa. O njemu ne treba trošiti reči ni gubiti vreme, među pet je najboljih napadača na svetu. Samo treba svi da imamo maksimalnu koncentraciju'', ističe Aleksić.

Ne propustite