"Orlovi": "Najvažnija pobeda do sada"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.09.2013.
22:02
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški reprezentativci Srbije okarakterisali su trijumf nad Letonijom kao najvažniji u dosadašnjem toku takmičenja na EP u Sloveniji.

eurobasket2013.org
eurobasket2013.org

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas Letoniju u meču koji je direktno odlučivao o pitanju plasmana u drugu fazu takmičenja na EP u Sloveniji.

Po završetku susreta u Jesenicama Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić kazali su da je trijumf nad Letonijom najvažniji u dosadašnjem toku šampionata.

"Naš trud se isplatio i uspeli smo da dobijemo najvažniju utakmicu u ovoj fazi takmičenja. Međutim, pre svega moram da kažem da pobedu poklanjamo Nataši Kovačević i Milici Ivanović, koje su povređenje u saobraćajnoj nesreći" kazao je Bogdanović.

Košarkaš Partizana je, uz Nenada Krstića, bio jedan od najvažnijih pojedinaca u ekipi Dušana Ivkovića. Bogdanović je postigao devet poena ali je njegova trojka u poslednjim sekundama treće deonice meča sa Letonijom jedan od najboljih poteza od starta EP.

Debitant Nikola Kalinić složio se sa Bogdanovićem u oceni da je pobeda nad Letonijom imala poseban značaj.

"Veoma važna pobeda jer nam donosi plasman u drugu fazu šampionata. Selekcija Letonije je igrala čvrsto, borila se žestoko do samog kraja, uspela u jednom trenutku gotovo da dostigne našu prednost. Na kraju smo ipak pokazali karakter, timsku igru i stigli do trijumfa u sjajnoj atmosferi koja je bila u dvorani u Jesenicima" zaključio je Kalinić.

Reprezentaciju Srbije do kraja prve faze takmičenja očekuje utakmica sa Crnom Gorom koja je na programu u ponedeljak od 21 čas.

Ne propustite