'Orlovi' - Zarđalo beogradsko srebro...

Autor: Darko Mitrović
subota 18.01.2014.
10:31
Izvor: Sportske.net

Rana eliminacija našeg nacionalnog tima na EP razočarala je sve ljubitelje rukometa u našoj zemlji, pogotovo imajući u vidu da je naš nacionalni tim još uvek aktuelni evropski vicešampion. Koji su razlozi ovakvog debakla u Danskoj...?

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Do juče smo još uvek verovali da imamo rukometnu reprezentaciju koja pripada evropskom vrhu, ali posle još jedne veoma loše partije i potpune nemoći protiv Francuza, pokazalo se da su to bile samo iluzije.

Naši najbolji rukometaši pakuju kofere već posle prvog kruga Evropskog prvenstva u Danskoj, ali ono što je veći razlog za brigu od same eliminacije, jeste činjenica da je na ovom šampionatu selekcija Vladana Matića delovala kao da se prvi put srela na terenu, iako već godinama igra zajedno.

Dok je Darko Stanić bio u svom elementu, 'Orlovi' su i imali čemu da se nadaju, kad su rivali počeli da nalaze rupe u njegovom golu, usledio je potpuni raspad sistema.

Prosto je neverovatno da selekcija sastavljena od iskusnih igrača, koji nastupaju u najjačim takmičenjima u Evropi deluje tako nemoćno, bezidejno u napadu. Nadali smo se da će iz meča u meč i to delovati sve bolje, ali umesto toga dogodilo se suprotno, da bi kulminacija usledila protiv objektivno jačih Francuza kojima je bilo dovoljno da samo umešno kažnjavaju bezbroj početničkih grešaka naših rukometaša i već tokom prvog poluvremena steknu veliku prednost koju su do kraja rutinski održali.

Selektor Vladan Matić je posle ključnog poraza od Rusije preuzeo odgovornost na sebe, zbog grešaka oko pojedinih izmena, ali da je to bio razlog poraza, video bi se valja nekakav napredak protiv Francuza.

Jednostavno, utisak je da su naši rukometaši prosto dostigli svoj zenit na EP u Beogradu pre dve godine, a kad se iz Beograda izašlo, videlo se da sve to izgleda traljavo. Tako je bilo i na SP u Španiji prošle godine, ali i u kvalifikacijama za aktueno Evropsko prvenstvo, kada smo se u poslednji čas, zahvaljujući baš pobedi nad Rusima, domogli ovog takmičenja.

Sada se postavlja pitanje šta i kako dalje, ali jasno je da našem nacionalnom timu sledi ozbiljna rekonstrukcija, da se dosadašnji aduti koji definitivno nisu opradvali očekivanja, zamene nekim mlađim snagama, koje bi, ako ništa drugo, makar delovale poletnije i organizovanije na terenu.

Ne propustite