Oscilacije, ali uz pobedu...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2012.
18:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana danas u Dravogradu imali novu proveru na pripremama u Sloveniji. U duelu sa austrijskim Nojštadom crno-beli slavili sa 2:1, sva tri gola postignuta u prvom poluvremenu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Vlada Vermezović danas je od prvog minuta ukazao priliku onim igračima koji juče nisu bili u kombinaciji za susret sa Aluminijem.

I već u drugom minutu crno-beli su mogli da povedu, pošto je posle akcije Volkova lopta pogodila jednog protivničkog igrača i odbila se u prečku.

Dva minuta kasnije i Babović je pripretio iz slobodnog udarca, a inicijativa Partizana krunisana je u 11. minutu kada je Šćepović pobegao odbrani rivala, izašao pred protivničkog golmana i rutinski ga savladao - 1:0

U 23. minutu prva ozbiljnija situacija pred golom Partizana, ali je Stojković dobro reagovao. Međutim, samo dva minuta kasnije, fudbaleri Nojštada stižu do izjednačenja.

Indolentnost Ivanova i Stojkovića kažnjena je golom Frizenbihlera, koji je sproveo loptu u nebranjenu mrežu - 1:1.

Ipak, već do odlaska na odmor crno-beli su ponovo stekli rezultatsku prednost. Tomić je u 45. minutu iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane poslao loptu u bliži ugao, a protivnički golman je nemoćan - 2:1 za Partizan.

Drugo poluvreme nije donelo još golova, ali su viđene prilike na obe strane. Početni minuti ponovo pripadaju crno-belima, Šćepović je imao još dve dobre prilike, ali ih nije iskoristio.

U 55. minutu posle prekida pripretio je i Ostojić, ali ni on nije uspeo da pogodi mrežu.

Međutim, u finišu potpuno drugačija slika. Dve stopostotne prilike imali su Austrijanci, prvi put sa pet metara nisu pogodili mrežu, da bi u 88. minutu Pauljević izbio loptu sa gol linije...

Ostalo je 2:1 za Partizan, očigledno je da još uvek crno-beli ne mogu da odigraju svih 90 minuta u istom ritmu, ali do kraja priprema i to bi trebalo da bude dovedeno na željeni nivo.

Partizan: Stojković (R.Ilić od 46), Pauljević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Lovre (Aškovski od 63′), S. Marković, Aksentijević (F. Marković od 78′), Babović, Tomić (Ilić od 63′), S. Šćepović (Vukić od 63′). 

Ne propustite