Otkriven spomenik Koste Hadžija ispred "Karađorđa"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.01.2014.
17:29
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Vojvodina ali i građani Novog Sada za sva vremena su ovekovečili lik i delo osnivača superligaša iz "Srpske Atine" otkrivanjem biste ispred stadiona "Karađorđe".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Osnivač FK Vojvodina dr Kosta Hadži dobio je svoje zasluženo mesto ispred stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu pošto je u četvrtak popodne u prisustvu zvaničnika kluba i grada otkrivena njegova bista.

Pred oko 500 okupljenih Novosađana, na čelu sa zamenikom gradonačelnika i zvaničnicima FK Vojvodina, sin pokojnog dr Koste Hadžija otkrio je bistu svoga oca ispred jugozapadnog dela stadiona "Karađorđe".

Spomenik je delo akademskog vajara Ljubomira Šćepanovića, a postavljen i otvoren je na inicijativu Centra za razvoj Šajkaške.

"Dr Kosta Hadži je bio simbol za uspeh u fudbalu, advokaturi i humanizmu. Grad Novi Sad neće dozvoliti da FK Vojvodina propadne, tim pre što ove godine slavi veliki jubilej, 100 godina od osnivanja. Uz to i stadion 'Karađorđe' koji je otvoren 1924. godine, proslavlja 90 godina i za sve to ovaj grad i njegovi stanovnici duguju veliku zahvalnost dr Kosti Hadžiju, čoveku koji je bio poznat i pod imenom 'Šarvarska majka' zbog svega onog što je tokom Drugog svetskog rada uradio na polju humanizma" rekao je na otkrivanju biste zamenik gradonačelnika Novog Sada Miroje Jovanović.

Dr Kosta Hadži ostaće upamćen kao osnivač FK Vojvodina, njegov prvi predsednik i trener ali i kao čovek koji je centar Fudbalskog saveza Jugoslavije premestio iz Zagreba u Beograd.

Ne propustite