"Otrovi" prekinuli meč u Zaječaru

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.04.2013.
15:16
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Navijači Timoka iz Zaječara, popularni "Otrovi", na kratko su prekinuli meč 23. kola Prve lige Srbije koji je igran na stadionu pod Kraljevicom u nameri da se obračunaju sa pristalicama Napretka iz Kruševca.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka gostovali su juče Timoku iz Zaječara u okviru 23. kola Prve lige Srbije ali će se, pored minimalne pobede Kruševljana, pamtiti i scena iz 32. minuta meča.

Tada su na teren utrčale pristalice Timoka, članovi navijačke grupe "Otrovi", koji su želeli da se obračunaju sa navijačima Napretka.

Obezbeđenje na stadionu brzo je intervenisalo i uklonilo trojicu navijača sa terena a zatim i sa stadiona. Iz Kruševca su poručili da komesar za bezbednost FK Timok nije udostojio sastanka kolegu iz Lazarevog grada pa punu odgovornost za ovaj događaj snosi organizator meča.

"Ja sam došao na stadion dva časa pred utakmicu i potražio njihovog komesara za bezbednost kod sekretara kluba. Kako on u tom trenutku još nije stigao, zamolio sam da mi se javi kada dođe, a potom otišao na tribinu gde sam kasnije i sačekao naše navijače. Do susreta, međutim, nije došlo. Treba istaći i da nijedan navijač Napretka nije priveden sudiji za prekršaje, dok je petorica navijača Timoka privedeno dežurnom sudiji u Zaječaru" kazao je komesar za bezbednost FK Napredak, Ognjen Janković.

Sportski direktor Napretka je uprkos pomenutom incidentu zahvalio domaćinu na gostoprimstvu, pošto, osim izolovanog incidenta, nije bilo nikakvih problema na utakmici u Zaječaru.

"Hvala gradonačelniku Zaječara i ljudima iz Timoka na zaista srdačnom dočeku pred utakmicu koja je bila fer i korektna. Hvala i našim navijačima koji su isto tako korektno bodrili Napredak, mada je u jednom trenutku došlo do prekida zbog upada trojice domaćih navijača na teren" ističe Vladimir Matijašević.

Napredak je savladao Timok minimalnim rezultatom 1:0 golom Nenada Gavrića u 55. minutu utakmice.

Ne propustite