Otvara se "Čair", ključa u Kragujevcu, u Humskoj "zaseda"

Autor: Boris Jovanović
subota 15.09.2012.
07:47
Izvor: Sportske.net

Nakon dvonedeljne pauze nastavlja se JSL. Zvezdi teže nego komšijama, crveno - beli putuju u Kragujevac, šampion veliki favorit protiv Hajduka. Premijera na "Čairu", gost Smederevo. Voša sa novim trenerom protiv Jagodine.

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Reprezentativni dvoboji su arhivirani, klupske strasti se rasplamsavaju za vikend. U subotu je na programu šest mečeva, dva su preostala za nedelju, među njima je i centralna utakmca petog kola, gostovanje Zvezde u Kragujevcu.

Pisali smo već da crveno - beli prošle sezone nisu uspeli da pobede Radnički, ni kod kuće, ni na "Čika Dači". Ovo je jedno od retkih gostovanja na kojima će Beograđani biti u manjini, čeka ih vatren doček sa tribina, pa je u pitanju pravi ispit za trenera Jankovića i njegov tim.

Radnički igra slabije nego prošle godine, ali posle startnog poraza na Banjici, naređali su tri remija. Prošle godine na "Čika Dači" je dobio jedino Partizan i to u finišu šampionata, kada je Radnički doživeo i preživeo velike unutarklupske lomove.

Crno - beli će dan ranije imati šansu da makar privremeno zasednu na vrh tabele,  dočekuju Kuljane koji su juče smenili trenera Kaplanovića, imaju dva remija u četiri meča. To je dijametralno suprotan start u odnosu na onaj od prošle sezone kada su tokom avgusta i početkom septembra nanizali četiri pobede.

Ako gledamo tabelu, derbi je u nedelju u Novom Sadu. Vojvodina, lider šampionata dočekuje neugodnu Jagodinu, koja je izgleda nastavila gde je stala prošle sezone, pa se sa tri pobede nalazi u vrhu i primila je samo jedan gol.

Jagodinci nisu naivan rival, prošle godine su bili kaznena ekspedicija na strani, rasprodali su ekipu, a videćemo da li su zadržali nešto od starih navika.

Otvara se i "Čair", Radnički je odigrao sjajno protiv Zvezde i izgubio u samom finišu, ali pokazali su da se nalaze u usponu forme. Sada će biti domaćini pošto je stadion renoviran, a gost na premijeri je Smederevo koje ne pobeđuje, ali teško i gubi mečeve. Čak tri puta su ove sezone odigrali bez golova, a nisu ni zatresli protivničku mrežu u prva četiri kola.

U ostalim utakmicama, Pazarci čekaju Spartak. Subotičani su zakucani za dno, Milinkovića je zamenio Marić koji se zadržao svega tri dana, sada je kormilo povereno Kurčubiću. "Romantičari" će u Užice, ni Sloboda ne blista, pa će bodovi biti dragoceni i jednima i drugima.

Novajlija Donji Srem gostuje u Ivanjici, Borčani će tramvajem na Banjicu...

Subota:

Sloboda - OFK Beograd 16:30
Radnički Niš - Smederevo
Javor - Donji Srem
Novi Pazar - Spartak
Rad - BSK
Partizan - Hajduk 21:00

Nedelja:

Radnički Kg - Crvena zvezda 16:00
Vojvodina - Jagodina 19:00

Ne propustite