Oumaru - Partizan čeka odgovor FIFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.01.2014.
21:26
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije suočio se sa problemima pravne prirode koji prete da osujete nastojanja crno-belih da angažuju Abubakara Oumarua. U Humskoj moraju da sačekaju tumačenje FIFA pravilnika kako bi znali na čemu su.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan nadao se da bi do kraja zimskog prelaznog roka mogao da angažuje napadača Beverena Abubakara Oumarua čime bi navalna linija crno-belih bila izuzetno ojačana pred početak prolećnog dela sezone.

Iako ne postoje prepreke da Abubkar Oumaru potpiše ugovor sa Partizanom, na put realizaciji transfera mogao bi da stane FIFA pravilnik, odnosno njegovo tumačenje vezano za tačke tri i četiri odeljka za registraciju igrača.

U tački tri jasno stoji da igrač može biti registrovan u najviše tri kluba tokom jedne sezone ali da može da nastupi za dva.

Tokom petka niko ni u FSS, ni u Humskoj nije otklonio dilemu oko toga da li se zvanični mečevi odnose na sva takmičenja ili samo domaće šampionate usled čega ostaje nejasno da li bi Abubakar mogao da zaigra za Partizan odmah ili tek nakon leta, imajući u vidu da je za Beveren igrao u belgijskom šampionatu, dok je za Vojvodinu nastupao samo u kvalifikacijama za LE.


"Fudbaler tokom jedne sezone može da bude registrovan za tri kluba, a da nastupi za dva" kratkim odgovorom je prvi operativac Darko Grubor najavio da Kamerunac ne bi mogao da zaigra za crno-bele pre leta.

Ostaje da se vidi hoće li Partizan dobiti najavljeno pravno tumačenje pravila nakon čega će biti jasnije da li će doći do transfera Abubakara Oumarua.

Ne propustite