Oumaru spasao Vošu

Autor: Bojan Jovanovic
četvrtak 19.07.2012.
22:31
Izvor: Sportske.net

Vojvodina uspela da remizira sa Suduvom golom Abubakara Oumarua u 93. minutu meča. Gosti poveli u 56. minutu, igrali bunker, ali su na kraju ipak poklekli.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Vojvodina odigrala nerešeno 1:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE protiv ltivanske Suduve.

Gosti su poveli u 56. minutu nakon kornera, a domaće spasao poraza Oumaru u nadoknadi vremena.

Vojvodina - Supić, Vulićević, Pavlović, Đurić, Trajković, Mitošević, Ađuru, Stevanović, Moreira, Bilbija, Oumaru

Suduva - Davidovs, Beniušis, Čvedukas, Eliošius, Leimonas, Loginov, Lukšis, Redžius, Slavičkas, Ledezma, Šoblinskas

Na početku meča Almami Moreira našao se u ofsajd poziciji a nakon toga je Ađuru iznudio prvi prekršaj na meču.

Nakon sedam minuta igre Vojvidina je uputila prvi udarac ka golu protivnika. Tukao je Bilbija ali je Davidovs bio na visini zadatka.

Vojvodina ima loptu u posedu i diktira tempo meča.  Evidentno je da Novosađani imaju više kvaliteta od večrašnjeg protivnika ali bi to trebalo da materijalizuju što pre.

Suduva je za sada uputila samo jedan udarac ka golu ali je Ledezma poslao loptu visoko preko prečke.

Vojvodina na isteku dvadesetog minuta u više navrata pokušava da ubaci loptu u šesnaesterac Suduve. Pavlović snabdeva loptama svoje napadače ali se za sada štoperi litvanske ekipe dobro brane.

U 22. minutu usledila je solidna akcija Vojvodine. Vulićević se stuštio po desnoj strani i centrirao Oumaruu koji je prosledio loptu Bilbiji ali se ovaj loše snašao i propustio priliku da ozbiljnije zapreti golmanu Davidovsu.

Drugi put Bilbija pogađa okvir gola nakon pasa Abubakara ali je Davidovs ponovo izašao kao pobednik ovog duela. U 29. minutu Vojvodina beleži drugu ozbiljnu šansu.

I odmah nakon toga usledila je još jedna stopostotna prilika za "Lale". Oumaru je glavom poslao loptu pod prečku gola Suduve ali ju je Davidovs izbacio u korner sjajnom paradom.

U 37. minutu najopasnija šansa Suduve nakon prekida. Ledezma je iz slobodnog udarca poslao loptu u peterac a tamo je niko nije dotakao pa je ona proletela pored leve stative skamenjenog Supića. Dosta sreće za Vojvodinu.

Čini se da je škotski sudija u 39. minutu napravio ozbiljnu grešku pošto nije dosudio prekršaj poslednjeg igrača odbrane Suduve nad Bilbijom. Napadač Voše krenuo je ka golu i bio povučen ali je Robert Maden procenio da nije bilo prekršaja.

Poslednji minut prvog dela meča obeležila je nova prilika za crveno-bele iz Novog Sada. Pavlović je lepo centrirao u šesnaesterac Suduve ali je Stevanović poslao loptu visoko preko prečke iz povoljne pozicije.

Poluvreme na "Karađorđu". Vojvodina je imala inicijativu ali će za prednost morati da pokaže mnogo više ozbiljnosti u završnici napada.

Nema promena u sastavima Vojvodine i Suduve na početku drugog dela meča.

Već u 47. minutu Vojvodina je stvorila najozbiljniju šansu u dosadašnjem toku meča. Stevanović je bio neometan na osam metara od gola i mogao da bira gde će uputiti loptu glavom. Nažalost, poslao ju je pored leve stative gola Davidovsa.

Nakon Stevanovića i Abubakar Oumaru propušta šansu pred golom Suduve. Zagorčić bi mogao da bude zadovoljan zbog činjenice da su za samo četiri minuta njegovi igrači stvorili dve najbolje šanse u dosadašnjem toku meča.

Pokušao je još jednom Stevanović da ugrozi gol Suduve ali je još jednom lopta prošla desetak santimetara pored desne stative.

I onda hladan tuš na "Karađorđu"! U 56. minutu Ledezma je izveo korner a Beneušis je glavom pogodio mrežu Nemanje Supića. 0:1 za Suduvu!

Zlatomir Zagorčić odlučio je da pojaća napad svoje ekipe u 61. minutu. Iz igre je izašao vezni igrač Ađuru a na terenu je napadač Bojović. Još pola sata ostalo je do kraja susreta.

Fudbaleri Vojvodine očito imaju problem sa završnicom jer je još jedna stopostotna šansa otišla u vetar. Vulićević je uposlio Bilbiju kao na tacni a ovaj je glavom gađao pored leve stative gola Suduve.

Katastrofalna realizacija napadača Vojvodine. Bojović je u 68. minutu imao priliku da smiri loptu nakon centaršuta ali je iz prve šutirao i poslao loptu pored gola.

Samo je prisebnost Nemanje Supića spasila Vojvodinu od dupliranja zaostatka. Sjajnom intervencijom Supić je sačuvao šanse Novosađana da do kraja izbore povoljniji rezultat.

Trener Vojvodine ubacio je Petra Škuletića umesto Bilbije u 70. minutu meča.

Milan Bojović propušta još jednu stopostotnu šansu u 72. minutu meč. Potpuno je bio sam pred golom Davidovsa ali je neobjašnivo lošim udarcem glavom uspeo da promaši okvir gola. Zaista je bilo teže promašiti iz ove situacije.

Imaju za čim da žale fudbaleri Vojvodine. Večeras su promašili sijaset stopostotnih prilika a poslednje "brukanje" priredio je Abubakar koji je sa dva metra pogodio golmana Davidovsa.

Poslednjih deset minuta susreta na "Karađorđu" protiče u naletima Vojvodine koji se završavaju na sedamnaest, osamnaest metara od gola Suduve. Litvanci su "parkirali autobus" pred svoj šesnaesterac i čini se da Voša nema recept kako da ga zaobiđe.

U 87. minutu u igru je ušao Goran Smiljanić a teren je napustio Miroslav Vulićević.

Indirekt za Vojvodinu u 90. minutu, poslednja prilika za izjednačenje! 1:1, strelac Oumaru!

Vojvodina i Suduva odigrali su nerešeno 1:1! Revanš je na programu za nedelju dana u Litvaniji.


Ne propustite