Parker: "Španci nisu prljavi igrači"

Autor: Miloš Marković
petak 20.09.2013.
10:28
Izvor: Sportske.net

U susret polufinalne utakmice protiv selekcije Španije, prva zvezda Francuske Toni Parker izneo je svoja očekivanja i utiske.

eurobasket2013.org
eurobasket2013.org

Povezane vesti

Trostruki osvajač šampionskog prstena NBA, Toni Parker će i ove godine vicešampiona Evrope povesti ka medalji na EP.

Francuska u polufinalu igra protiv rivala koji se podjednako kandiduje za najsjajnije odličje, aktuelnog prvaka Evrope, Španije.

Nakon dešavanja u poslednjem kolu grupne faze, senka je bačena na nemeru Crvene furije, koja je 'izabrala' Srbiju u četvrtfinalu. Toni Parker ipak, ima visoko mišljenje o Špancima, među kojima ima mnoštvo prijatelja.

„Španci nisu pljavi igrači.“

„Oni su veliki rivali, između naše dve selekcije vlada zdravo rivalstvo. Veliki sam prijatelj sa Po Gasolom, nas dvojica redovno komentarišemo naše utakmice. Naše rivalstvo je takvo da će se o njemu pričati mnogo i kada mi odemo u penziju. Uvek se šalim sa Gasolom i govorim mu da nije bilo njega imao bih mnogo više medalja.“, kroz šalu će Toni Parker.

Kako je pomenuto, poslednji susret dva velika rivala bio je u finalu Evrobasketa 2011. godine, a Francuska nije porazila Španiju još od meča za bronzanu medalju na Eurobasketu 2005. godine.

„Španija je najbolji evropski tim poslednjih šest, sedam godina.“

„Izuzetno cenimo i poštujemo Španiju, oni su ono čemu mi težimo i ono što i sami želimo da budemo. Od kada ja igram u reprezentaciji, sretali smo se već četiri ili pet puta u polufinalima. Svake godine smo im bliži, osvajali smo i bronzu i srebro, ovoga puta je vreme za najsjajniju medalju.“, rekao je Parker.


Ne propustite