"Parni valjak" krenuo ka Kipru

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.07.2012.
22:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana ozvaničili su plasman u treće kolo kvalifikacija za LŠ pobedom u revanšu sa Valetom. Crno-beli i večeras bili ubedljivi i slavili rezultatom 3:1.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Treneri srpskog i malteškog šampiona odlučili su se za sledeće sastave:

Partizan - Petrović, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, S. Marković, S. Ilić, Babović (od 66. Vukić), Tomić (od 77. Ninković), L. Marković, S. Šćepović (od 64. A. Mitrović)

Valeta - Krul, Azopardi, Barbosa, Roča, Borg, Brifa, Karuana (od 46. E. Agius), Gabrijel, Dos Santos, Falzon (od 85. Ž. Agius), Mifsud

U postavi Partizana napravljene su dve promene u odnosu na prvi susret na Malti. Petrović je na golu zamenio Stojkovića koji je imao smrtni slučaj u porodici dok je Saša Ilić popunio upražnjeno mesto stvoreno povredom Gorana Lovrea.

Već u šestom minutu usledila je prva prava šansa za Partizan. Najpre je Krul intervenisao i izboksovao loptu do ivice svog šesnaesterca a onda je usledila partitura Lazara Markovića koji je izbacio dvojicu defanzivaca Valete a zatim pogodio prečku.

Usledio je i prvi udarac Valete ka golu Partizana. Tukao je kapiten Maltežana sa distance ali je lopta završila dvadesetak santimetara iznad prečke golmana Petrovića.

U desetom minutu Partizan dolazi do prednosti. Nemanja Tomić sjajno je poslao loptu Aksentijeviću koji je uputio centaršut sa desne strane a Kragujevčanin je odlično nastavio sa kretanjem, ispratio dodavanje, i postigao gol glavom za vođstvo Partizana od 1:0!

Partizan nakon gola nastavlja sa inicijativom ali samo je Saša Marković uspeo da uputi konkretniji udarac u 15. minutu. Šut sa tridesetak metara ipak nije ugrozio gol Krula.

Valeta je preko Barbose došla do prve sjajne prilike za izjednačenje. Šutirao je Brazilac sa dvadesetak metara ali je Nikola Petrović napravio odličnu paradu i izbacio loptu preko gola.

Partizan je u dva minuta tri puta pogodio okvir gola Valete. Najpre je Babović šutirao a lopta se odbila od leve u desnu stativu da bi u novom pokušaju Babovićev šut bio izblokiran. Iz kornera je Ivanov bio najviši u skoku i pogodio prečku.

Usledila je kontra Partizana koju je istrčao Saša Ilić i bio srušen u šesnaestercu ali je sudija Sidiropulos pokazao žuti karton kapitenu crno-belih zbog simuliranja.

Nemanja Tomić ponovo je bio tvorac najbolje šanse koju je Partizan stvorio u 43. minutu. Pokušao je da proigra Šćepovića koji je bio u ofsajdu ali je Tomić na vreme to shvatio i svoj pas iskoristio da izađe pred golmana Krula i šutira. Lopta je ipak otišla pored desne stative holandskog golmana i to je bila poslednja prilika u prvom poluvremenu.

Crno-beli otišli su na odmor sa prednošću od 1:0.

Lazar Marković je imao prvu priliku u drugom poluvremenu. U 46. minutu pokušao je sa lob udarcem i prebacio Krula ali je za malo bio neprecizan.

Prva greška u odbrani Partizana omogućila je Mfsudu da dođe u polupriliku ali je Ostojić sustigao tamnoputog napadača Valete i ispravio grešku koju je načinio.

U 60. minutu Mifsud je zatresao mrežu Partizana nakon neuspele ofsajd zamke u koju su crno-beli pokušali da ga uhvate. Izjednačila je Valeta na 1:1!

Načinio je Vladimir Vermezović prvu izmenu. Umesto Stefana Šćepovića u igru je ubacio Aleksandra Mitrovića.

U 65. minutu Babović propušta idealnu priliku pošto je pogodio Krula sa sedam metara. I odmah nakon promašaja Vermezović ga izvodi iz igre. Zamenio ga je Zvonimir Vukić.

Nije Vukić ni zakoračio na teren a nastavljena je akcija Partizana iz koje su crno-beli ponovo poveli. Nemanja Tomić šutirao je po zemlji sa dvadesetak metara i lopta je prevarila Krula. 2:1 za Partizan!

Samo devet minuta bilo je potrebno Aleksandru Mitroviću da se upiše u listu strelaca. Nakon stative koju je pogodio Saša Marković Mitrović je naleteo na "otpadak" i zatresao mrežu za 3:1!

U 77. minutu izvršena je poslednja izmena u ekipi Partizana. Teren je napustio dvostruki strelac Tomić a na teren je ušao Nikola Ninković.

Sjajno je Ninković šutirao već u prvom kontaktu sa loptom ali se Krul opružio koliko je dug i spasao svoj gol. Ostalo je 3:1 za crno-bele.

Ponovo je Partizan stvorio idealnu priliku. Kombinovali su po desnoj strani Aksentijević i Ninković da bi potonji uputio centaršut po zemlji u peterac Valete ali je Vukić klizećim startom poslao loptu pored gola.

U završnici meča Saša Marković je u dva navrata tukao na gol. Najpre glavom a onda i nogom preko prečke Krula.

Do kraja meča nije bilo prilika za gol i Partizan je ukupnim rezultatom od 7:2 eliminisao Valetu iz kvalifikacija za LŠ a sebi obezbedio još četiri evropska meča u ovoj sezoni.


Ne propustite