Partizan - Bešiktaš (uživo)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2012.
20:43
Izvor: Sportske.net

Kraj u Pioniru, Partizan upisao prvi trijumf u Evroligi ove sezone - 87:72 protiv Bešiktaša!

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Počelo je poenima Muslija, koji zatim pravi prekršaj nad bivšim plejmejkerom Džerelsa, koji je tom prilikom postigao prve poene, ali  ipak nije bio precizan sa linije penala - 2:2.

Musli ponovo u centru pažnje posle promašenog zicera, Kristofer kažnjava na drugoj strani, a onda Vesterman pogađa prvu trojku za Partizan. Sledi neiskorišćen napad gostiju, pa novi poeni Muslija - 7:4.

Prednost crno-belih dostigla je pet poena razlike posle poena Gordona (9:4), ali gosti u narednom napadu prekidaju seriju Partizana od 7:0. Ipak, poenima Milosavljevića, a zatim i Muslija, Partizan stiže na 13:6.

Gostima ne ide šut sa distance, ali ni kapitenu Partizana Vladimiru Lučiću u uvodnim minutima meča. Posle poena Vestermana Partizan je poveo sa 15:8, zatim sledi novi loš napad Bešiktaša, pa faul nad Milosavljevićem za tri slobodna bacanja. Bek Partizana je sva tri puta pogodio i crno-beli prvi put imaju dvocifrenu prednost - 18:8!

Na drugoj strani gosti samo jednom precizni sa penala, a onda opet faul za tri bacanja, ovog puta nad Bertansom, koji to maksimalno koristi za 21:9.

Nešto kasnije, svoje prve poene upisao je i Anđušić, a gosti za sada veoma loši sa linije slobodnih bacanja. Ipak, sledi prva kriza u igri Partiuana i na minut do kraja prve deonice, Bešiktaš trojkom Džerelsa smanjuje na 23:16.

Usledio je tajm-aut Vujoševića, sli bez efekta, pošto do kraja prve četvrtine Markota pogađa još jednu trojku za goste - 24:19 za Partizan posle prvih deset minuta.

Druga četvrtina počinje poenima Dašića, koji smanjuje na 24:21. Uzvratio je Vesterman za 26:21.

Crno-beli kao da se polako bude, Musli svojim novim poenima uvećava prednost na 29:22, ali onda u narednoj akciji pravi faul u napadu, što je izazvalo oštru reakciju Vujoševića, ali i ''probudilo'' navijače. Na drugoj strani, Guler je smanjio na 29:24, a onda crno-beli preko Anđušića i Lučića uvećavaju prednost na 33:24.

Usledila je Dašićeva trojka, a onda i novi poeni Lučića za 35:27. Razigrao se konačno kapiten Partizana, u narednom napadu je pogodio i za tri poena, a onda iznudio i prekršaj Ozera - 38:29.

Međutim, posle tajm-auta, neiskorišćen napad Partizana, pa Guler pogađa uz faul Milutinova - 38:32.

Priliku je zatim dobio i novajlija Gordić, a crno-beli za sada održavaju solidnu prednost - 43:36 na dva i po minuta do poluvremena.

Mladi centar Milutinov na minut do kraja druge četvrtine povećava na 47:38, ali odmah uzvraća odlični Džerels za 47:40.

Usledio je faul nad Bertansom, koji je oba puta precizan sa penala - 49:40. Zatim nova trojka Džerelsa, pa poeni Bertansa u poslednjoj sekundi prvog poluvremena - 51:43 posle prvih 20 minuta!

Na početku drugog poluvremena poeni na obe strane, a posle prva tri minuta igre u trećoj deonici rezultat je 55:49 za Partizan, da bi zatim Milosavljević trojkom uvećao na 58:49.

Nešto kasnije, Milosavljević je imao još jedan otvoren šut za tri poena, nije pogodio, posle čega Džerels koristi kontru - 60:55, Vujošević traži tajm-aut.

Džerels zatim smanjuje i na 60:57, onda iz teške pozicije, na isteku napada, Lučić pogađa za 62:57, ali sve opasniji je i Markota na drugoj strani. Pogađa trojku za 62:60!

Gordon zatim sa linije penala pogađa jedno slobodno bacanje, a zatim Milutinov zakucava za 65:60. Ipak, uzvraća Kristofer - 65:63!

U finišu treće deonice i prve čarke na parketu, zatim verbalni duel Lučića i Dašića. Ipak, sve se brzo smirilo, ali uz tehničke greške Milutinovu i Dašiću.

Milutinov zatim pogađa oba bacanja za 68:63, Dašić pogađa na drugoj strani, a onda u poslednjoj sekundi treće četvrtine sjajna asistencija Vestermana za Milosavljevića koji pogađa za 70:65!

Njegovim poenima počinje i poslednja četvrtina za 72:65 za Partizan, a onda pogađa i Vesterman za 74:65. Gosti traže tajm-aut, poentiraju u prvom napadu posle toga, ali uzvraća i Gordon za 76:67.

A onda trojka Četina, pa tehnička greška Gordonu i za tili čas je 76:72. Ipak, sledi odgovor crno-belih preko muslija, a onda i Vestermana sa linije slobodnih bacanja i partizan vodi 81:72 na četiri minuta do kraja. Onda poentira i Milosavljević, pa Partizan ponovo ima dvocifrenu prednost - 83:72!

Ovu prednost crno-beli dugo drže, što im ide u prilog, a kada je Vesterman pogodio za 85:72, na minut i po do kraja, slavlje je praktično moglo da počne. Na kraju, Milosavljević stavlja tačku za 87:72!



Ne propustite