Partizan bez problema, Ilić potvrdio ulogu rekordera!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.03.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

Crno-beli nastavili tradiciju pobeda nad OFK Beogradom u domaćem prvenstvu i ponovo se primakli Crvenoj zvezdi na samo bod zaostatka.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana upisali su i petu uzastopnu pobedu ovog proleća, pošto su na Karaburmi bilo bolji od OFK Beograda rezultatom 2:0.

Prvih dvadesetak minuta ovog meča proteklo je u mirnoj, ne mnogvo zanimljivoj igri, a i pored inicijative Partizana, domaći su se uspešno branili, ne dozvoljavajući crno-belima ni da stvore neku ozbiljniju priliku.

A onda, crno-beli pojačavaju ritam, konačno postaju konkretniji i prosto je neverovatno šta su uspeli da propuste u 22. minutu. Najpre je Brašanac šutirao sa oko pet metara glavom, posle centaršuta sa desne strane. Golman Zečević je odbio tu loptu koja dolazi do Škuletića, a napadač crno-belih pogađa prečku iz veoma povoljne pozicije!

Samo dva minuta kasnije, gotovo isto mesto pogodio je i Predrag Luka. Ovog puta Škuletić je bio u ulozi asistenta, lepo je proigrao omalenog vezistu, ali je i Luka učinio isto što i on u prethodnom napadu.

Usledilo je zatim novo zatišje, sve do finiša prvog poluvremena kada Partizan uspeva da prelomi meč u svoju korist.

Prvo je Andrija Živković imao lepu priliku posle odličnog dodavanja Predraga Luke, a u poslednjim sekundama prvog poluvremena crno-beli konačno dolaze u vođstvo.

Nikola Drinčić je izveo korner sa desne strane, na prvu stativu, gde je nespretno reagovao Vasiljević i udarcem glavom u padu prevario svog golmana Zečevića - 0:1!

Ovaj gol je omogućio Partizanu znatno mirniju i sigurniju igru u nastavku meča, a sve dileme oko pobednika rešene su već u 56. minutu.

Ponovo korner koji je izveo Drinčić, ovog puta Stanković najviši u skoku, štoper partizana je prosledio loptu glavom ka kapitenu Saši Iliću koji se, kao i u prošlom kolu protiv Slobode ''prikrao'' na drugoj stativi i rutinski poslao loptu u mrežu - 0:2!

Golove sa Karaburme možete da pogledate OVDE.

Ovo je Iliću bio 119. prvenstveni gol za Partizan, čime je na ''večnoj listi'' pretekao Stjepana Bobeka.

Prilično bezopasni ''Romantičari'' nisu uspevali da do kraja utakmice ugroze ovo vođstvo crno-belih, koji su preko Volkova u 69. minutu mogli i do ubedljivijeg vođstva.

Ipak, do kraja je ostalo 2:0 za Partizan, crno-beli nastavljaju trku sa Crvenom zvezdom, a ''Romantičarima'' ostaju sve veće brige u borbi za opstanak.

OFK Beograd: Zečević, Vasilić, Planić, Vasiljević, Obradović (Micevski od 60.), Zdjelar, Pilipović, Gajić (Stanisavljević od 81.), Čavrić, Paločević (Ješić od 46.), Dražić.

Partizan
: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Luka (Malbašić od 67.), Ilić (Pantić od 78.), A. Živković (Grbić od 90.), Škuletić.

Ne propustite