Partizan bez Vujoševića u Izraelu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.01.2014.
12:18
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener Partizana Duško Vujošević neće predvoditi svoje izbranike u Tel Avivu u meču 4. kola TOP 16 faze Evrolige. Strateg crno-belih moraće da ostane u Beogradu jer mu se ne preporučuje da prekida terapiju koju prima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaše Partizana u Tel Avivu neće voditi prvi trener Duško Vujošević, koji mora da ostane u Beogradu zbog terapije, ali je on danas rekao da "minimalne šanse" njegovog tima zavise isključivo od rasterećenosti.

"Zbog putovanja od tri dana, neću ići u Tel Aviv, jer moram da vodim računa o toj terapiji. To ne znači da se bolest vratila, ali moram ozbiljno da shvatim terapiju. Ekipa je tako spremna da ume da sluša svakoga ko ima znanje i gospodstvo, kao što ima Velimir Gašić", rekao je Vujošević novinarima u Beogradskoj areni.

Partizan će gostovati Makabiju u četvrtak od 20.05 u Tel Avivu, u četvrtom kolu Grupe "F" TOP 16 faze Evrolige, a Vujošević je kazao da je izraelski tim favorit.

"Ne idemo da izgubimo, već idemo da damo maksimum. Ako to uradimo, za mene smo pobedili", istakao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, Makabi ima jači tim i bilo bi čudo ako bi crno-beli slavili u Izraelu.

"Makabi je favorit, ima jači tim. Možda će eventualno neigranje Sofoklisa Skorcanitisa biti olakšica. U svakom slučaju, bilo bi čudo ako ovaj mladi tim pobedi u Tel Avivu. čuda ne treba očekivati, ali treba očekivati maksimalnu borbu i zalaganje. Ako budu bili potpuno rasterećeni, onda im malo rastu te minimalne šanse", kazao je trener Partizana.

Vujošević je dobar deo konferencije za novinare kritikovao izveštavanje pojedinih medija, naročito dnevnika "Blic" i "Politika", zbog tekstova o Bogdanu Bogdanoviću, posle sjajne partije ovog igrača u duelu s moskovskim CSKA.

Trener crno-belih je ocenio da se to radi s namerom i da je očigledno da je makar jedan od tih tekstova naručen. Niko od prisutnih novinara nije reagovao na te Vujoševićeve tvrdnje.

Vujošević je rekao da je zbog zgusnutog rasporeda za rezultate njegovog tima jako važna organizacija putovanja.

"Mi u ovoj fazi igramo pred punim halama i ostvarujemo malu zaradu, ali umesto da platimo nekim igračima ili da ja dobijem četvrtu platu od prošle godine ili neko drugi, mi moramo da iznajmimo čarter, a čak i to izaziva negativne komentare. Pa jel' trebalo u Zadar da idemo peške", upitao je Vujošević.

Crno-beli nakon tri meča u grupi "F" imaju skor 1-2 i zauzimaju šestu poziciju na tabeli.

Ne propustite