Partizan - Da se ne ponovi Bamberg

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.10.2013.
10:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaše Partizana u petak očekuje možda najvažniji meč u grupnoj fazi Evrolige, jer već na startu takmičenja moraju da savladaju Nanter na svom terenu i tako izbegnu scenario viđen u prethodnoj sezoni, kada je Bamberg odneo pobedu u "Pioniru" i plasman

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Ukoliko Partizan, prvak Srbije i ABA lige, želi da se plasira u Top 16 Evrolige, u petak, u 2. kolu grupe A, mora da pobedi Nanter u dvorani "Pionir".

Francuski šampion je za mnoge velika nepoznanica, ali sigurno da će Duško Vujošević i njegov stručni štab do tančina prostudirati igru tima koji je na startu takmičenja bio na korak do trijumfa protiv jednog od favorita takmičenja, moksovskog CSKA.

Crno-beli su prošle nedelje ostavili izuzetno dobar utisak na gostovanju u Barseloni i navijači sa pravom očekuju da Vesterman, Bogdanović, Kinsi i ostatak crno-bele družine zablista protiv debitanta iz predgrađa Pariza i upiše prvi trijumf.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Nantera, ali moramo da pobedimo. Nije ni malo lako igrati pod imperativom trijumfa, ali nemamo izbora. Očekujem da će i publika pomoći da se stegnutost transformiše u detalje potrebne da se utakmica dobije" rekao je trener kluba iz Humske Duško Vujošević.

Amerikanci Trenton Mičam, Džekel Foster, Dešon Tomas i Vil Danijel su udarne snage lidera šampionata Francuske (bez poraza posle četiri kola), a zbog povrede jedna od uzdanica Ali Traore preskočio je nekoliko prethodnih duela.

Partizan je prošle godine tri puta poražen na svom terenu, a crno-bele je prolaza u Top 16 koštao neuspeh protiv glavnog konkurenta Bamberga. Dakle, i sada sve kalkulacije za tim iz Humske počinju i završavaju se na obaveznim trijumfima u Beogradu protiv Nantera i Budiveljnika.

Interesovanje za srpskog i francuskog prvaka je ogromno, pa je za ovu priliku i kapacitet dvorane "Pionir" povećan za 800 mesta. Program u studiju Sport Kluba počinje u 18 sati, a prisustvo košarkaških 'znalaca' garantuje zanimljivo sportsko veče.

Ne propustite