Partizan dobio derbi u Užicu!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.09.2013.
21:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana vratili su se na lidersku poziciju na tabeli Superlige, posle trijumfa u derbiju petog kola protiv domaće Slobode. Sjajna atmosfera na promociji reflektora u Užicu, ali domaći navijači ipak odlaze razočarani posle prvog trijumfa crno-b

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U derbiju petog kola Superlige, pred oko desetak hiljada gledalaca, Partizan je savladao domaću Slobodu sa 2:1, u meču koji će ostati upamćen kao prvi koji je odigran pod svetlima reflektora na stadionu u Užicu.

Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Par prilika na obe strane, najbolju za Partizan imao je defanzivac Stanković, dok je na drugoj strani pretio Pejović.

U drugih 45 minuta mnogo sadržajniji meč, a već posle pet minuta igre u nastavku, mladi Andrija Živković donosi prednost Partizanu i nastavlja svoju golgetersku seriju.

Jojić je probio po levoj strani, centrirao po zemlji na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio sjajni Živković i prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Usledilo je još par prilika na obe strane, Kojić se propisno obrukao u 78. minutu, kada je prebacio gol, iako je bio jedan na jedan sa golmanom Rankovićem.

Ipak, iskupio se već u 81. kada je na najbolji način reagovao posle još jedne asistencije Jojića sa leve strane - 0:2.

Samo minut kasnije, gol i za domaće. Pilipović je sa 40 metara kaznio istrčavanje Stojkovića na ivicu šesnaesterca, kada je golman crno-belih izboksovao loptu ispred Okuna.

Do kraja, poništen gol Tijaga u nadoknadi, zbog opravdane ofsajd pozicije, ali je prethodno viđena situacija kada je Okunu dosuđen nepostojeći ofsajd.

Sloboda: Ranković, Vasilić, Lovrić, Bajić, Gojković, Knežević, Pejović, Purić, Pilipović, Okuno, Tijago.

Partizan: Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Đemba-Đemba, Gulan, A. Živković, Ninković (Ilić od 46.), Jojić, Fofana (Kojić od 57).

Ne propustite