Partizan – Dug ne ugrožava Evropu

Autor: Miloš Marković
četvrtak 28.02.2013.
10:07
Izvor: Sportske.net

Dok se u redovima večitog rivala grčevito bore sa velikim finansijskim problemima, iz Partizana poručuju da njihova dugovanja neće uticati na dobijanje evropske licence.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Dva najveća srpska kluba imaju finansijskih problema koji nisu zanemarljivi, jučerašnji dan je obeležila izjava Nebojše Čovića koji je otkrio da su crveno-beli već duže vreme 'trošili ono što nemaju'.

Najavljenesu redukcije, revizije ugovora samih igrača, postavlja se pitanje da li će ista sudbina dočekati i večitog rivala.

Iako je ostvario pozitivni bilans u protekloj kalendarskoj godini, poreski dug Partizana je od oktobra 2012. godine porastao za skoro 150 miliona dinara na osnovu kamata.

U izjavi za „Sportski Žurnal“, Darko Grubor ističe da nema razloga za brigu, da je pomenuto dugovanje na ime poreza zamrznuto i da neće uticati na evropsku licencu što je crno-belima i najbitnije.

„Dug praktično ne postoji, nema dospelih obaveza, postojeća dugovanja miruju i kao takva ne mogu da ugroze naš položaj prilikom dobijanja UEFA dozvole.“,rekao je Grubor.

Inače, evropska kuća fudbala će 31. marta odlučivati o tome da li klubovi ispunjavaju usluve za dobijanje licence, u Partizanu su uvereni da crno-beli ostanu uskraćeni.


Takođe, Partizan ima priliku da redovnim plaanjem narednih obaveza dobije otpis kamate koja je uticala na povećanje duga.


Ne propustite