Partizan - Godina iz snova za crno-bele!

Autor: Vladimir Nestorović
sreda 01.01.2014.
09:46
Izvor: Sportske.net

Svi zacrtani ciljevi u 2013. godini osim Kupa Koraća su ispunjeni, sledi nastavak evropske bajke.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Uprkos brojnim finansijskim i medicinskim teškoćama, velikim radom i zalaganjem svih igrača i stručnog štaba Partizan u odličnom raspoloženju dočekuje novu godinu, u kojoj će nastaviti učešće u Evroligi i krenuti u napad na sve titule u domaćim okvirima.

Finiš protekle sezone bio je furiozan. Vujošević je sjajno tempirao formu svoje ekipe, pa je dosta lako stigao do trofeja u Jadranskoj ligi i Košarkaškoj ligi Srbije, dok je za dlaku izmakao Kup Koraća posle organizacionog fijaska u Kragujevcu.

U samom finišu poslednje utakmice finalne serije KLS sa Crvenom zvezdom povredio se Davis Bertans, a to je umnogome poremetilo planove rukovodstva ekipe crno-belih. U klub su ovog leta stigli Tarens Kinzi, Amerikanac sa ogromnim iskustvom, Đoko Šalić, veliki prospekt na poziciji centra, kao i mladi Boris Dalo, za kog je planirano da polako stasava i da tek u narednim sezonama pokaže svoj ogromni talenat.

Ekipu je napustio Vladimir Lučić, koji je pojačao Valensiju, a umesto njega kapitensku traku preuzeo je Dragan Milosavljević, koji je produžio ugovor i svojim sjajnim partijama 'kupio' sve 'Grobare'. Sezona je startovala odlično, za dlaku je izmakla pobeda u Barseloni, ali se onda povredio Leo Vesterman, jedan od nosilaca igre, pa je moralo doći do određenih promena u ekipi.

Bogdan Bogdanović od tada igra na poziciji plejmejkera, više minuta 'uzima' i Dalo, a nedavno je stigao i Milenko Tepić, koji će svojim iskustvom umnogome biti od pomoći mladim momcima u crno-belom dresu.

Partizan je izborio plasman u Top 16 Evrolige u veoma snažnoj grupi ubedljivim trijumfima nad Budiveljnikom i Nanterom, dok je podvig napravljen u Turskoj, gde je savladan Fenerbahče, jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Navijače može da brine veliki broj minuta koji na terenu provode nosioci igre, a usled napornog rasporeda u EL i ABA ligi možemo samo da se nadamo da neće doći do novih povreda. Svi su očekivali još pojačanja, ali izgleda da se to neće desiti do marta, kada se na teren vraća Davis Bertans, sa kim će situacija svakako biti dosta povoljnija ukoliko pokaže formu od prošle sezone.

Crno-beli novu godinu počinju protiv Reala iz Madrida u 'Areni', a ljubitelje košarke očekuju i spektakli sa ekipama Makabija, Galatasaraja, CSKA, Lokomotive, Žalgirisa i Bajerna.

Očekuje nas nikad neizvesnija Evroliga, a nadamo se da će naši momci uspeti da u nastavku pokažu zbog čega su najveće iznenađenje takmičenja i možda čak i ponoviti onu 2010. godinu, kada su stigli do F4 u Parizu. Ko zna, ovoga puta možda naprave i korak dalje?

Ne propustite