Partizan - Hajduk (uživo)

Autor: Darko Mitrović
subota 15.09.2012.
20:57
Izvor: Sportske.net

Kraj meča u Humskoj, Partizan slavio 5:2 protiv Kuljana. Počelo autogolom Kovačevića, a seriju Partizana nastavili Tomić, Jojić, Mitrović i Stefan Šćepović, da bi u finišu Sekulić smanjio na 5:1, a onda, uz penal, crveni karton dobija golman Partizana Nik

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvu priliku za gol imali su Kuljani, već u petom minutu igre, kada je Veselinović dobio loptu na ivici kaznenog prostora, odakle je gađao gornji desni ugao Petrovićevog gola, ali je zamalo bio neprecizan.

Iako u ofanzivnijoj formaciji, Partizan ni posle deset minuta ne uspeva da ozbiljnije pripreti golu rivala.

Gosti su pripretili i u 18. minutu, ali je na kraju dosuđen prekršaj u napadu.

Usledio je period igre u kome je Partizan pokušao da izvrši pritisak, ali bez rezultata, sve do 33. minuta, kada Kuljani prekidaju mučenje crno-belih - autogol Kovačćevića, 1:0 za Partizan. Prethodno je Mitrović šutirao, golman Perić odbio loptu, ali samo do Kovačevića, koji je nespretno šalje u sopstvenu mrežu.

Samo tri minuta kasnije, Nemanja Tomić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara već donosi dva gola prednosti crno-belima - 2:0.

U tim trenucima, kapiten Partizana Saša Ilić morao je van terena zbog povrede. Priliku je dobio mladi reprezentativac Miloš Jojić.

Mogao je Partizan u 41. minutu i do trećeg gola, Tomić je izbio sam ispred golmana Perića, ali je ovaj uspeo da ''skrati ugao'' i spreči ubedljivije vođstvo šampiona.

Tek što je počelo drugo poluvreme, odlična šansa za Miljkovića, posle lepe asistencije LAzara Markovića, ali su gosti sa gol linije izbili loptu u korner.

Ali, odmah zatim, Miloš Jojić - 3:0! Stanković je centrirao sa leve strane, Miljković glavom vratio ka Jojiću, koji iz prve, sa nekih sedam-osam metara šalje loptu u mrežu. 

Gosti potpuno nemoćni u nastavku, a od 54. minuta Partizan vodi sa 4:0! Stefan Šćepović je centrirao sa desne strane, a najviši u skoku bio je Mitrović.

A onda, u 59. minutu Šćepović je, posle asistencije, postigao i gol, za vođstvo crno-belih od 5:0! Proslavio ga je sa bratom Markom, koji treba da uđe na teren.

To se i dogodilo u 63. minutu, izašao je Mitrović, pa će braća Šćepović u poslednjih pola sata predvoditi napad Partizana.

Pet minuta kasnije, odlična prilika za Lazara Markovića, ali se ovog puta istakao golman gostiju Perić.

Ali, umesto 6:0, videli smo gol na drugoj strani. Sekulić je posle lepe akcije gostiju umakao Ostojiću, izašao sam ispred Petrovića i smanjio na 5:1.

A onda, neočekivani problemi za Partizan. Penal u 75. minutu, uz isključenje golmana Petrovića, pa među stative mora Stefan Šćepović.

Veselinović je siguran sa bele tačke, Hajduk smanjuje na 5:2.

Ipak, Kuljani ne uspevaju da u nastavku meča ozbiljnije priprete Šćepoviću i eventualno vrate kakvu-takvu neizvesnost.

Partizan: Petrović, Miljković, Lazevski, Ostojić, Stanković, Medo (Smiljanić od 56.), Tomić, S. Ilić (Jojić od 34.), L. Marković, Mitrović (M.Šćepović od 63.), S. Šćepović.

Hajduk: Perić, Cvetković, Kovačević, Lalić, Crnoglavac, Sekulić, Obrovac, Stojković, Veselinović, Mirosavljev (Kiš od 50.), Ćovin (Bošković od 64.). 

Ne propustite