Partizan i Fener za vođstvo u međusobnim duelima

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.11.2013.
11:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana i Fenerbahčea u petak igraju 11. međusobni susret a pobednik će preuzeti vođstvo jer je trenutni skor 5:5.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Toliko toga zajedničkog imaju Partizan i Fenerbahče, a opet ogromna je razlika između ova dva kluba, pogotovo kada je finansijska moć u pitanju.

Crno-beli će u petak, u jednom od najinteresantnijih mečeva 4. kola Evrolige, u dvorani "Pionir" ugostiti tim iz Istanbula, predvođen s klupe legendom Partizana Željkom Obradovićem i Lesterom Boom Mekejlebom, kojeg mnogi smatraju najboljim strancem u istoriji srpskog velikana.

Obradović je 1992. klubu iz Humske doneo prvu i jedinu evropsku krunu i kod navijača zaslužio posebno mesto, dok je Mekejleb u sezoni 2009-10. bio među najzaslužnijima za osvajanje triple krune i plasman na Fajnal-for Evrolige. Ne treba zaboraviti i da je Nemanja Bjelica u mlađim kategorijama nosio crno-beli dres. Sa druge strane, Terens Kinsi je od 2009. do 2011. bio član Fenera, s kojim je osvojio titulu i dva turska kupa.

"Fenerbahče je veliki favorit, ali daćemo sve od sebe zbog svojih snova, ambicija i publike. Vidite njihove rezultate i kako igraju. Izlišno je objašnjavati o kakvoj se ekipi radi, o kakvim igračima i treneru" rekao je Vujošević i dodao,

"Nama ostaje da uz veliku motivaciju i trud, nošeni publikom damo maksimum. Daćemo sve od sebe zbog svojih snova, ambicija i publike."

Tim iz Istanbula u Beograd stiže kao jedan od tri neporažena u dosadašnjem delu Evrolige (Olimpijakos i Real Madrid), a posebno su impresivni bili u prošlom kolu kada su ponizili CSKA - 86:60.

Obradovićev rad uveliko daje rezultate, ali i najtrofejniji evropski trener je i te kako svestan da Partizan u “Pioniru” nikada nije autsajder, bez obriza u kakvom sastavu igra i koji je tim s druge strane terena.

"Dobro znamo da će biti mnogo teško. Navijači mnogo znače Partizanu i to je jedan razloga. Drugi je to što su crno-beli dobar tim. Klub ima filozofiju i tako igraju poslednjih 15 godina, s istim trenerom i mladim košarkašima" kaže Obradović.

Crno-beli su uz malo sreće mogli da imaju bolji učinak od trenutnih 1-2, a trijumf protiv Fenera mnogo bi im značio u borbi za plasman u Top 16 Evrolige. Partizan i klub iz Istanbula su do sada odigrali deset međusobnih duela i rezultat je nerešen (5-5). Utakmica počinje u 20.45, a program iz studija Sport Kluba u hali "Pionir" u 20.10 sati.

Ne propustite