Partizan i kragujevački 'minimalci'

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.03.2014.
18:41
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije u subotu gostuje ekipi Radničkog 1923. u Kragujevcu a istorija kaže da crno-beli teško dolaze do bodova u 'srcu' Šumadije ali retko napuštaju grad na Lepenice bez čitavog plena.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kao derbi susret i jedan od najinteresantnijih u okviru 18. kola Jelen Superlige najavljuje se okršaj Radničkog 1923. i Partizana u Kragujevcu.

Dva tima bogatih tradicija ukrstiće koplja na "Čika Dači" šesti put od 2011. godine kada je Radnički posle višegodišnje pauze i tavorenja po nižim rangovima takmičenja ponovo dospeo u elitu.

Poslednje gostovanje Partizana, pre decenijske borbe Radničkog da se vrati u najviši rang takmičenja, završilo se remijem uz četiri postignuta gola. Bilo je tada 2:2 na "Čika Dači" a u "novoj eri" crno-beli ne znaju za neuspeh u duelima sa Radničkim.

Svih pet utakmica koje su Kragujevčani i Beograđani igrali od sezone 2011/2012 pripale su Partizanu a oba gostovanja u Kragujevcu obeležili su "minimalci" crno-belih. 2012. godine duel na "Čika Dači" rešen je golom Stefana Babovića a prošle godine je Saša Ilić doneo tri boda crno-belima.



Prvi ovosezonski susret dva kluba završen je ubedljivim trijumfom Partizana od 5:1 a taj meč obeležio je Andrija Živković.

U subotu će na "Čika Dači" biti slavljenička atmosfera, pošto navijačka grupa "Crveni Đavoli" slavi 25 godina postojanja i treba očekivati pun stadion, ukoliko vremenski uslovi ne nateraju navijače da ostanu kod kuće.

Ukoliko je suditi prema istoriji i statistici, Partizan u Kragujevcu očekuje težak meč a navijači bi večeras mogli da se pomole da vide makar jedan gol.

Duel u Kragujevcu igra se u subotu sa početkom od 14 časova i 30 minuta.

Ne propustite