Partizan i Zvezda u akciji "Prodaj i preživi"!

Autor: Boris Jovanović
petak 16.05.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Više nema ni laganja navijača da je bitno zadržati tim nekoliko godina kako bi se stvorila ekipa za velika dela. Svi su na prodaju što je i jedini način da se preživi!

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nema više nikakvog filozofiranja, jedini način da se egzistira je prodaja igrača. Naime, "Večiti" nemaju novca, niko sada i ne razmišlja o ambicijama, smanjenje troškova i prodaja igrača je jedini način da se preživi.

Izgleda da je država konačno ozbiljna u nameri da spreči ulivanje svog novca u klubove, to bi trebalo da bude prečica ka odgovornom ponašanju i privatizaciji.

Kod onih koji se u ekonomiju razumeju koliko da traže novac od roditelja za cigarete, kafu i tiket ovo svakako neće biti dobro primljeno, ali jedini put je da trošiš ono što zaradiš.

Kako zaraditi?

Pa, bajke o TV pravima, marketingu, jakim ugovorima sa stranim kompanijama bi trebalo ostaviti za neka bolja vremena.

Zvezda je pred titulom, slavlje će potrajati, ali treba gledati napred. To napred su kvalifikacije za Ligu šampiona, no sigurno je da će na "Marakani" probati pre svega da napune kasu.

Petković je pred Sportingom, čeka se ponuda za Lazovića, ali je njegova cena pala zbog povrede, podsetimo svojevremeno je bivše rukovodstvo na "Marakani" odbijalo ponude od 4.5 miliona evra za ovog fudbalera.

Svi stariji igrači napustiće klub, postoji neka vrsta dogovora da prolongiraju dugovanja kako bi bili slobodni. Ninković, Milijaš, Mrđa, Dauda, gotovo sigurno odlaze iz kluba, mada je teško verovati da bi na njima moglo da se zaradi od obeštećenja.

Ali, biće sačuvan novac od jakih ugovora koje ovi nekadašnji reprezentativci imaju u Zvezdi. To je i dalje manje od onoga što mogu da uzmu u inostranstvu, a klub će probati da popuni redove jeftinijim igračima iz domaće lige, ili možda nekim strancem koji traži afirmaciju.

U sličnoj situaciji je Partizan, sigurno je i veliko spremanje u Humskoj, nekoliko starijih igrača će otići, ugovori bi trebalo da budu smanjeni, platni fond skresan.

Postoji i želja da se eventualno prodaju Pantić i Živković, dva bisera, ali da ostanu u klubu na pozajmici, kao što je bio slučaj sa Lazarom Markovićem, kada je Partizan probao da nas ubedi da nije prodat i da se ne zna da li će ostati.

U svakom slučaju oba tima će biti slabija nego ove sezone.

A Evropa?

U ovom trenutku takve ambicije su nerealne, ali treba se boriti...

Ne propustite