Partizan iz ponora do pobede!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.11.2013.
18:59
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion pred praznim tribinama stadiona u Humskoj bio na pragu novog poraza u duelu sa Donjim Sremom, koji je početkom drugog poluvremena vodio sa 2:0. Ipak, crno-beli do kraja uspeli da naprave veliki preokret i ipak ostanu na čelu tabele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaler Donjeg Srema Rade Krunić je svojim golovima bio na putu da aktuelnog šampiona uvede u pravu agoniju tokom duela u Humskoj, ali je Partizan ipak našao snage da u drugom poluvremenu postigne čak tri pogotka i na kraju dođe do pobede od 3:2, koja ga ostavlja na čelu superligaške tabele.

Partizan je posle poraza od Crvene zvezde i nekoliko ranijih kikseva, imao imperativ pobede u ovom meču.

Trener Vuk Rašović je opet iznenadio sa sastavom ekipe, pružajući prilikuz Filipu Malbašiću od prvog minuta. Tokom prvog poluvremena crno-beli su imali par prilika, ali je to bilo daleko od onoga što navijači očekuju od crno-belih.

Bilo je i par spornih situacija na obe strane. Prvo sudija Bogdanović nije sankcionisao igranje rukom igrača Donjeg Srema u kaznenom prostoru gostiju posle akcije Miloša Jojića, a zatim se nije oglasio ni posle kontakta Krunića i Ostojića na drugoj strani.

A onda, u 43. minutu, šok za crno-bele. Najpre greška Stankovića, Krunić je prihvatio loptu, prošao pored Ostojića, pobegao i Volkovu i na kraju savladao Stojkovića - 0:1.

Rašović je reagovao uvođenjem Fofane umesto Luke, ali tek što je počelo drugopoluvreme, Krunić ponovo pored Ostojića šalje loptu u donji desni ugao Stojkovićevog gola - 0:2!

Delovalo je da crno-belima preti novi košmar, ali je posle izlaska Malbašića i ulaska Andrije Živkovića, pritisak Partizana postao znatno jači, što je rezultirao preokretom golovima Fofane, Stankovića i Jojića.

Prvu priliku za Partizan u nastavku je imao Nemanja Kojić, ali je iz odlične poziciji šutirao pored gola. Ipak, u 58. minutu odlično je uposlio Fofanu, koji je pobegao odbrani gostiju i snažnim šutem poslao loptu pod prečku - 1:2.

Bila je to najava potpunog preokreta crno-belih. Pritisak crno-belih bio je sve jači, da bi u 70. minutu Jojić odlično izveo slobodsan udarac, lepo pronašao Stankovića, koji udarcem glavom sa pet-šest metara od gola šalje loptu u bliži ugao - 2:2.

Tek tada je Partizanova ofanziva dobila na punom intenzitetu. Ređeli su se korneri, šanse Kojića, Jojića, pogođena je i stativa, a Andriji Živkoiću je poništen gol zbog ofsajda.

Ipak, u 82. minutu trrenutak odluke. Jojić je lepo primio loptu na ivici kaznenog prostora, uspeo da je smiri, a onda preciznim šutem po zemlji savladao Belića za konačnih 3:2.

U nadoknadi vremena Donji Srem je imao lepu priliku preko Sinđića da dođe do boda, ali je šutirao preko gola sa dvadesetak metara.

Partizan - Stojković, Živković M., Volkov, Ostojić, Stanković, Marković, Ilić, Malbašić (A. Živković od 52.), Jojić, Luka (Fofana od 46.), Kojić.

Donji Srem - Belić, Lakićević, Aškovski, Vasiljević (Prljević od 15.), Lakić-Pešić, Bukorac, Sinđić, Krunić, Zec, Damjanović, Stojanović.


Ne propustite