Partizan - Jagodina 2:0 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.04.2014.
17:46
Izvor: Sportske.net

U Humskoj odigran još jedan derbi 24. kola Superlige. Partizan golom kapitena Ilića poveo početkom drugog poluvremena, a prednost domaćih duplirao je Škuletić - 2:0!

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion večeras je oslabljen neigranjem povređenih Lukača i Lazovića, ali opravdanja za eventualni kiks neće moći da traže u tome.

Partizan ima inicijativu od starta meča, a prva nešto veća opasnost pred golom Jagodine viđena je u petom minutu, kada je Škuletić lepo proigrao Živkovića, ali je mladi fudbaler crno-belih loše ubacio loptu u peterac.

Gosti su u dva navrata pripretili kontrama, ali ih je prvi put zaustavio Trajković na ivici kaznenog prostora, dok su u drugoj situaciji odbrambeni igrači Partizana napravili uspešnu ofsajd zamku.

Vreme prolazi, a Partizan svoju inicijativu ne uspeva da materijalizuje. Gosti iz Jagodine se bez većih problema brane, tek u 25. minutu Drinčić je u svom stilu šutirao sa preko 20 metara, ali lopta odlazi pored leve stative gola gostiju.

Devet minuta kasnije, ponovo Drinčić razbija monotoniju još jednim svojim projektilom, ali je ponovo bio zamalo neprecizan. Usledila je i prilika za Predraga Luku, ali gola i dalje nema.

Ulazimo u sam finiš prvog poluvremena, a onda stopostotna prilika za Sašu Markovića i njegov neshvatljiv promašaj!

Kapiten Saša Ilić ga je sjajno pronašao u kaznenom prostoru, potpuno sam je ispred golmana Đuričića bio vezista Partizana, ali umesto da crno-beli povedu, Marković je loptu poslao - pored stative.

I večeras se pokazuje da je realizacija veliki problem ovoj ekipi Partizana...

Drugo poluvreme počelo je povredom Trajkovića, koji je dobio udarac u nos, zbog čega je par minuta proveo van terena, a u tom periodu Jagodinci su imali opasnu kontru, koja je završena odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi preko gola.

A kazna gostima stiže vrlo brzo, u režiji Saše Ilića - 1:0 za Partizan od 54. minuta! Predrag Luka je bio kreator akcije po desnoj strani, centrirao je na prvu stativu za Škuletića, koji glavom prosleđuje do Saše Ilića, a kapiten Partizana iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 1:0!

Sve efikasniji Saša Ilić ovog proleća, a gol pogledajte OVDE!

Partizan i dalje ima inicijativu, žele crno-beli da što pre dođu do drugog gola, kako ne bi rizikovali da im se dogodi nešto slično kao protiv Vojvodine nedavno.

U 65. minutu je Škuletić mogao možda i sve da reši, još bolja situacija nego Markovićeva u finišu prvog poluvremena! Izašao je sam napadač Partizana pred golmana gostiju, ali traljavo šutira levom nogom i Đuričić bez problema hvata loptu...

Deset minuta kasnije, rezervista Šušnjar je umalo kaznio grešku Volkova na polovini Partizana. Mladi fudbaler Jagodine je snažno šutirao po zemlji, ali je golman Živković uz malo problema uspeo da ukroti tu loptu.

I onda, u 78. minutu Partizan konačno stiže do drugog gola. Sjajan centaršut Miroslava Vulićevića sa desne strane, idealno je pronašao Škuletića, koji se iskupio za onaj prethodni promašaj, poslavši glavom loptu u mrežu - 2:0!

Partizan se nije zadovoljio ni ovim vođstvom, nastavili su domaći sa atacima, stvorili još nekoliko šansi, a u 84. minutu je i prečka spasila Jagodince.

U samom finišu priliku je dobio i oporavljeni Nemanja Kojić, koji ulazi u igru umesto Škuletića.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Volkov, Trajković, Stanković, Drinčić, Marković, Luka, A. Živković, Ilić (Malbašić od 86.), Škuletić (Kojić od 89.).

Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Đurić, Lepović (Jakimovski od 67.), Mitošević, Pešić, Martinović (Šušnjar od 67.).

Ne propustite