Partizan – 'Jedan tim', trening broj 1

Autor: Miloš Marković
petak 12.04.2013.
15:11
Izvor: Sportske.net

Projekat „One team Partizan Telekom“ pokrenut je zvanično i prvim treningom odražnom u toku jučerašnjeg dana, treningom na kome je prvotimcima Partizana društvo pravilo 14 štićenika doma za nezbrinutu decu 'Drinka Pavlović'.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kako je i ranije najavljeno, Partizan je otpočeo akciju „One team Partizan Telekom“ koja mladima omogućava da se druže sa svojim ljubimcima i omiljenim košarkašima, ujedno i poboljšavanje integracije dece bez roditeljskog staranja u društvo.

Partizan je s tim u vezi održao i prvi trening zajedno sa decom iz doma za nezbrinutu decu Drinka Pavlović, koja su imala priliku da postanu pravi košarkaši!

Decu je u svlačionicama sačekala košarkaška oprema, pa i dresovi sa njihovim imenima. Nakon toga je usledio trening na kom su mališani podeljeni u timove vežbali šutiranja na koš, dodavanja i druge košarkaške elemente.

Društvo im je pravio Mlađan Šilobad, poslovni direktor kluba, kao ia Marija Bošković, direktorka PR sektora Telekom Srbija.

“Izuzetno nam je drago što smo u prilici da vidimo ove mališane na terenu. Razvijanje sportskog duha, druženje, učenje kroz igru, i susret sa idolima idealni su preduslovi za zdravo odrastanje. Nadamo se da će ovo iskustvo na najbolji način doprineti ovoj deci, tako što će im omogućiti da dodatno razviju svest o pravim vrednostima, koje će im u budućnosti pomoći da se lakše, “sportski” suoče i izbore sa svim životnim izazovima.“

„Možda će ovo iskustvo nekome i odrediti sudbinu, i neko od ovih mališana postane jednog dana profesionalni košarkaš i prvotimac Partizana, poput Vladimira Lučića i Mladena Đorđevića.”, rekla je Marija Božović.

Svoje utiske sa ovog posebnog treninga izneo je i kapiten Partizana Vladimir Lučić.

„Današnji trening je vrlo sličan mom prvom treningu i ono što se vidi na prvi pogled je da su klinci srećni i zadovoljni, ali i da imaju energiju za usvajanje nekih novih veština. Nadam se da će im se i budući treninzi svideti, i da će možda neki od njih i nastaviti da se bave ovim sportom“ rekao je ambasador projekta i kapiten Partizana.

Inače, štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“, tokom naredna dva meseca imaće priliku da stiču timski duh i razvijaju društvene veštine baveći se košarkom u okviru projekta koji je pod pokroviteljstvom Evrolige i u kome već učestvuju evropski klubovi poput CSKA, Anadolu Efesa, Olimijakosa i drugih.

Ne propustite