Partizan - Ko sme da govori o sudijama?

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.03.2014.
10:25
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Marko Nikolić svestan je da mu preti kazna ''disciplinaca'' FSS ukoliko nastavi da komentariše deljenje pravde na utakmicama njegovog tima u Superligi. Ipak, on smatra da sada mediji i publika treba da ''prepoznaju šta se događa''.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U prvih pet prolećnih kola iz Partizana su u više navrata imali primedbe na pojedine sudijske odluke.

Počev od Novog Pazara i poništenog gola Andrije Živkovića, zahvaljujući kome bi Partizan danas bio na prvom mestu, preko drastične kazne za Nikolu Ninkovića zbog isključenja protiv niškog Radničkog, pa nedosuđenog penala nad Sašom Ilićem u tom meču, zatim pojedinih previda sudije na meču protiv Rada uoči incidenta u finišu u kome je isključen Danko Lazović, do nedosuđenog jedanaesterca nad Škuletićem i žutog kartona za Trajkovića protiv Slobode prošlog vikenda...

U proteklih mesec dana, trener Partizana, pa i pojedini njegovi igrači su se osvrtali na većinu pomenutih spornih detalja, ali posle zaprećene kazne od strane disciplinskih organa FSS, trener crno-belih to više neće moći da čini.

Takođe, kako smo i juče preneli, i uprava Partizana proglasila je ''veto'' na davanje izjava na temu suđenja, ali i prepucavanja sa ''večitim rivalom'', ili drugim klubovima u Superligi.

Očigledno je da trener Partizana Marko Nikolić sve ove ''pozive na ćutanje'' teško podnosi, što je na neki način i sam priznao u jučerašnjem razgovoru sa novinarima, ali sada očekuje da, kada već ne može on, navijači i mediji ukažu javnosti na propuste ukoliko ih i dalje bude bilo do kraja sezone.

''Igrači tim stvarima ne treba da se bave, jer to nije njihov deo posla. Klub hoće, pa i ja, ali ne sada jer mi prete kaznom. Takođe, i publika je tu da prepozna šta se događa, a mediji da verodostojno prenesu. Svako ima svoju ulogu'', objasnio je Nikolić, a prenosi današnji ''Sport''.

Nama ostaje da se nadamo da će tenzije splasnuti, iako je to teško očeikivati, s obzirom da i Partizan i Crvena zvezda, utisak je, odavno nisu imali jaču želju za titulom, ma koliko ona vredna i suštinski značajna bila...

Ne propustite