Partizan - Kojim putem do Lige Evrope?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.08.2013.
22:03
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju najvažniju utakmicu od početka sezone. Protiv domaćeg Tuna vodiće borbu za opstanak u Evropi, bar do decembra.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Za razliku od dvomeča sa Širakom, pa onda i Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipa Vuka Rašovića u poslednjih nedelju dana nagovestila je da možda ipak može i ove sezone da obezbedi ''evropsku jesen''.

Minimalnih 1-0 iz prvog meča protiv Tuna daje nadu šampionu Srbije da može da izbori plasman u Ligu Evrope, a određene razloge za optimizam daju i ubedljiva pobeda nad kragujevačkim Radničkim proteklog vikenda kao nagoveštaj daljeg uspona forme, ali i povratak Vladimira Volkova u sastav posle odrađene suspenzije.

Upravo je Volkov pred put u Švajcarsku naglasio da je pobeda nad Kragujevčanima ''put kojim crno-beli treba da idu'' i protiv Tuna u revanšu, ali da li je baš tako?

Gledajući mečeve protiv Tuna, a onda i Radničkog u Humskoj, lako se dolazi do zaključka da Partizanov duel sa Kragujevčanima neće nimalo ličiti na predstojeći revanš sa Švajvcarcima i da bi zaključci stvoreni na osnovu ''petarde'' protiv ekipe Radmila Ivančevića mogli samo da zavaraju crno-bele i stvore im lažnu sliku o sopstvenim mogućnostima u ovom trenutku.

Iako ne blista u prvenstvu Švajcarske, Tun je u Humskoj pokazao da je veoma neugodna ekipa, a utisak je da bi crno-beli u revanšu posebnu pažnju morali da posvete korpulentnom napadaču protivničke ekipe Sadiku, koji je u Beogradu dobio priliku tek u finišu, ali je i za to vreme zadao mnogo muke odbrani Partizana.

Taj detalj je na konferenciji za novinare u najavi ovog susreta pomenuo i golman crno-belih Vladimir Stojković, a za očekivati je da Sadik u revanšu dobije znatno veću minutažu.

Dakle, Švajcarci neće biti tako bezopasni kao Radnički, niti će crno-beli imati toliko prilika za postizanje golova kao u nedelju, a one koje im se ukažu moraće da i iskoriste ako žele opstanak u Evropi.

Takođe, ostaje nada da će i Aleksandar Mitrović, kao jedini napadač kojeg je Vuk Rašović poveo u Švajcarsku, biti na željenom nivou na oproštaju od dresa Partizana i da će se navijači crno-belih, kojih će sigurno biti u zavidnom broju na ovoj utakmici, na kraju imati razloga za radost.

Ne propustite