Partizan kreće u rekonstrukciju podmlatka i filijale!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.06.2014.
15:08
Izvor: Sportske.net

Dominacija Partizana u Jelen Superligi prekinuta je posle šest sezona a u klubu iz Humske rešeni su da uoči početka sezone 2014/2015 izvrše ozbiljne promene u mlađim kategorijama koje su smanjile svoju produktivnost.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Omladinska fudbalska škola Partizana dobro je poznata u Evropi a u Srbiji je nešto što klubu iz Humske daje veliku prednost u odnosu na konkurente od trenutka kada je napravljen SC Teleoptik u Zemunu.

Godinama unazad prvi tim Partizana dobijao je gotov "proizvod" za prvi tom iz svojih mlađih kategorija a onda je na talentovanim igračima pravljena i dobra zarada prodajom u inostrane klubove.

Prethodne nedelje u Humskoj je održana sednica Upravnog odbora na kojoj je jedna od tema bila i preko potrebna urgentna rekonstrukcija u mlađim kategorijama. Posao je poveren potpredsedniku Ratomiru Babiću koji je već krenuo u realizaciju dogovorenog.

"Odmah smo počeli sa realizacijom plana i trenutno analiziramo situaciju u školi i Teleoptiku, posle čega ćemo krenuti sa konkretnim potezima" izjavio je Babić a prenosi "Sport".

Filijala Teleoptik ispala je iz Prve lige Srbije što je dobra vest za crno-bele, jer će se umesto na takmičarske ciljeve fokus sada ponovo vratiti na kvalitet.

"Pre svega ćemo smanjiti kadar sa 36 fudbalera, koliko sada broji, na 24 igrača i to će biti deca koja vrede. U tih 36 je bilo samo 12 igrača Partizana, ostalo je dovođeno bez plana" kazao je Babić i dodao,

"Smanjenjem broja igrača koji nisu dovoljno kvalitetni ćemo smanjiti i trošak, odnosno povećati fond za stipendije, za decu koja vrede. Dakle, oni koji vrede - ostaju, oni koji ne vrede - odlaze i nema tu mnogo filozofije" ističe jedan od potpredsednika crno-belih.

Reorganizacijom u filijali Partizan će dobiti prostor da svojim najtalentovanijim igračima pruži šansu da se dokažu u prvom timu Teleoptika a da onda, kako se ranije i radilo, budu prekomandovani u prvi tim kluba iz Humske.

"U generaciji 98/99 imamo čak 13 reprezentativaca, decu koja zaista obećavaju u budućnosti i želimo da ih fudbalski školujemo kako dolikuje i pripremimo za prvi tim. Dakle, maksimalna pažnja u školi, pa onda i prekomanda po potrebi u filijalu, gde će najbolji sticati iskustvo u Srpskoj ligi Beograd, kao do pre tri godine" zaključuje Babić.

Partizan trenutno u Teleoptiku ima igrače koji bi uskoro mogli da budu prekomandovani u prvi tim a među glavnim kandidatima su golam Filip Kljajić, ali i vezista Saša Lukić i levi bek Miroslav Bogosavac.

Odluku o njihovoj prekomandi na startu priprema doneće trener Marko Nikolić a sve u skladu sa transfer politikom, eventualnim odlascima i dolascima novih igrača.

Ne propustite