Partizan – Kroz 'zelenu šumu' do nove pobede? (18.45)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.02.2014.
12:06
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan u okviru šestog kola TOP 16 faze Evrolige gostuje ekipi Žalgirisa u Kaunasu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Oslabljeni neigranjem Kinzija, koji je ostao u Beogradu, ali motivisani dolaskom Saše Pavlovića koji je ohrabrio svoj tim pred polazak u 'Zelenu šumu', košarkaši Partizana večeras igraju novi meč Evrolige.

U meč sa Žalgirisom izabranici Duška Vujoševića ulaze kao pretposlednja ekipa grupe F, sa jednom pobedom iz pet mečeva.

Želja, htenje i motiv su tu, mladi košarkaši Partizana će dati svoj maksimum kako bi se suprotstavili rivalu koji je trenutno na osmom mestu be ijedne pobede u dosadašnjem delu takmičenja.

Ipak, Duško Vujošević se ne da zavarati.

Oni su se plasirali među 16 najboljih u Evropi sa pet pobeda u grupi. Moramo da shvatimo da oni imaju kvalitet samim tim što su se plasirali i napravili tih pet pobeda. Za razliku od prethodnih godina dosta su promenili koncepciju, praktično igraju sa samo jednim strancem na plejmejkeru koji ima sva prava. Tipični su predstavnici litvanske škole košarke – snažna igra sa dosta trčanja i šuteva za tri poena. Popunjeni po svim pozicijama i kvalitetan su tim. U to nema sumnje.“, rekao je trener Partizana.

Vujošević veruje da je njegov tim napredovao, pre svega na psihološkom planu, potvrdivši da je u tome dosta pomogao dolazak Pavlovića.

Još uvek smo u fazi oporavka od serije povreda koja nas je pogodila. Sigurno da se ekipa u jednoj meri povratila i po broju i psihološki dolazak Pavlovića dosta znači. Ne bi trebalo još očekivati punu snagu Partizana na utakmici u Kaunasu. Sigurno ćemo dati maksimum i pokušati da ostavimo što je moguće bolji utisak", istakao je Vujošević.

Vujojevićev kolega na klupi Žalgirisa, Saulius Stombergas, podjednako obazrivo ulazi u večerašnji meč, ne želeći da se zavara Partizanovim kadrovskim problemima.

"Činjenica je da Partizan dolazi bez nekoliko povređenih igrača. Međutim pobede nad Fenerbahčeom i CSKA pokazuju da su oni veoma opasni. Mogu da igraju dobru košarku jer imaju dobre pojedince. Važno je da im na samom početku ne dopustimo da uđu u svoj ritam“, rekao je on.

Još jednom, duel između Žalgirisa i Partizana igra se od 18.45, prenos je na Sportklubu.


Ne propustite