Partizan - Lijetuvos Ritas (uživo)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.11.2012.
20:40
Izvor: Sportske.net

Dramatičan finiš u Pioniru, Partizan pobedio sa 75:74!

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Dobar početak košarkaša Partizana koji i večeras imaju sjajnu podršku svojih navijača u Pioniru. Poveli su sa 5:0, a gosti za sada kao da su previše impresionirani atmosferom.

Gordon je zatim nastavio seriju Partizana za 7:0, usledio je još jedan neiskorišćen napad Lijetuvosa, pa faul nad Milutinovim koji pogađa jedno slobodno bacanje za vođstvo od 8:0.

I, tek posle četiri i po minuta igre Katelinas postiže prve poene za goste, i to trojku, ali odmah uzvraća Milutinov, pa još jednom za 12:3! Trener Litvanaca traži prvi tajm-aut.

Seibutis zatim smanjuje na 12:5, a posle dve promašene trojke crno-belih, Nedović pogađa za 12:7. Srećom, Musli prekida ovu mini-seriju gostiju za vođstvo od 14:7.

Slede novi poeni na obe strane i na minut i po do kraja prve četvrtine rezultat je 16:9 za Partizan. Posle prekršaja pod košem domaćih, kapiten Partizana Lučić oba puta precizan sa linije penala i ponovo je ''plus devet'' - 18:9.

Do kraja prve četvrtine, gosti sa penala najpre smanjuju na 18:11, a Partizan ne koristi poslednji napad u ovoj deonici.

Početak druge deonice u znaku gostiju, koji vrlo brzo dolaze do izjednačenja, da bi njihovu seriju prekinuo Bertans, prvom trojkom za Partizan u večerašnjem meču - 21:18.

Međutim, sledi novi odgovor gostiju, koji dolaze i do prvog vođstva - 21:22! Partizan prilično statičan u napadu, bezidejan, Vesterman, kao i protiv Cedevite, za sada daleko od svojih mogućnosti.

Vujošević je pokušao tajm-autom, ali Blums pogađa trojku za goste - 21:25. Naredni napad crno-belih realizuje Milutinov i smanjuje na 23:25.

Nekako su crno-beli izjednačili, ali posle dobre odbrane, Gagić pravi korake u napadu. Sledi novi neiskorišćen napad Lijetuvosa, a onda konačno jedna klasična kontra Partizana koju je realizovao Milosavljević - 27:25, Partizan ponovo vodi.

Sledi par neiskorišćenih napada na obe strane, a onda poeni Bertansa za tri poena - 30:25. Nažalost, ne zadugo, pošto Nedović vezuje pet poena za novo izjednačenje - 30:30!

Posle novog tajm-auta Vujoševića, Bertans ponovo vraća prednost Partizanu, nova njegova trojka za 33:30. Bertans je jedini raspoložen košarkaš Partizana kad je u pitanju šut za tri poena.

Do kraja prvog poluvremena, Bertans, pa Musli precizni sa penala, a u poslednjoj sekundi Musli pogađa za 39:33!

Početkom drugog poluvremena Partizan uvećava prednost na ''plus 10'' - 44:34, posle prve trojke Vestermana. Gosti zatim ne koriste još jedan napad, što kažnjava Gordon za 46:34, tajm-aut za Lijetuvos.

Minut odmora prijao je gostima, koji vezuju četiri poena za 46:38. Posle dobre odbrane crno-belih, Milosavljević na polovini treće deonice vraća dvocifrenu prednost - 48:38.

Usledila je igra ''poen za poen'' i na tri minuta do kraja treće četvrtine rezultat je 52:44 za Partizan.

Međutim, nova kriza u igri Partizana, gosti vezuju pet poena i ponovo hvataju priključak - 52:49! Usledio je tajm-aut Vujoševića, a onda je Pionir ''eksplodirao'' - nova trojka Bertansa uz faul, za 55:49! Posle osvojene lopte u napadu, Gordić povećava na 57:49.

Gagić je zatim sa penala uvećao na ''plus deset'', ali na isti način vraća Blums - 59:51, na ulasku u poslednji minut treće deonice i tim rezultatom se ušlo i u poslednjih deset minuta.

Međutim, početak poslednje četvrtine pripada gostima, koji vezuju četiri poena za 59:55, a posle novog neuspešnog napada Partizana, Seibutis trojkom smanjuje na 59:58!

Tu se kriza u igri Partizana nije prekinula, nove greške u napadu, gosti kažnjavaju za 59:60, a onda i faul u napadu Milutinova... Slede novi poeni razigranog Seibutisa i već je 59:62.

I onda, konačno, tek posle četiri i po minuta igre u poslednjoj četvrtini, Gordon sa linije slobodnih bacanja prekida seriju Lijetuvosa od 11:0.

Faul na drugoj strani, jedno pogođeno slobodno bacanje, da bi Musli zatim izjednačio na 63:63!

Ali, trojkom vraća Nemanja Nedović - 63:66... Usledio je tajm-aut, onda poeni Muslija sa penala, pa sjajna kontra Vestermana i poeni Gordona - 67:66.

A onda, opet Nedović, opet trojka - 67:69! Srećom, uzvraćaju crno-beli, prvo preko Milosavljevića sa linije slobodnih bacanja, a onda i solo-prodorom Vestermana - 71:69 za Partizan!


Sledi tajm-aut gostiju, a onda dva neiskorišćena napada, po jedan na obe strane, posle čega Nedović donosi izjednačenje - 71:71.

U narednom napadu pogađa Lučić za 73:71, ali vraća trojku Seibutis, da bi Gordon pogodio za 75:74!


Ulazimo u poslednji minut, ali do kraja nije bilo promene rezultata, ostalo je 75:74!

Ne propustite