Partizan - Metalac (uživo)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.05.2012.
14:59
Izvor: Sportske.net

Današnji meč u Humskoj obeležen oproštajem trenera Avrama Granta od klupe crno-belih. Pred praznim tribinama, Partizan od 41. minuta bez isključenog Mange, gosti nisu iskoristili penal, ali Partizan vodi od 45. minuta golom Dijare! Senegalcu je to 100. go

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ipak mala svečanost pre početka meča. Fudbaleri Partizana slikali su se sa osvojenim peharom, a treneru Avramu Grantu poklonili su dres sa brojem 24, sa potpisima svih fudbalera.

Crno-beli, naravno, imaju inicijativu, stvaraju šanse, a Ninković je u 14. minutu pogodio spoljni deo mreže sa desetak metara, iskosa sa leve strane.

Pre toga, dve prilike propustio je Manga, jednu i mladi štoper Ostojić.

U 33. minutu Dijara je bio u sjajnoj prilici, ali je posle duela sa Živanovićem oboren u kaznenom prostoru u trenutku kada se očekivao njegov šut. Na kraju - ni šuta, ni penala...

Od 41. minuta Partizan ostaje sa igračem manje, pošto je Manga isključen zbog prekršaja nad Simovićem, a uz to je za goste dosuđen i jedanaesterac!

Simović je preuzeo odgovornost, izveo jedanaesterac, ali je njegov udarac zaustavio mladi golman Partizana Nikola Petrović! Ništa od vođstva Milanovčana...

Međutim, Partizan sa desetoricom dolazi u vođstvo - Dijara, 1:0! Senegalac je postigao svoj jubilarni 100. gol u dresu kluba iz Humske, koji je proslavio pokazivanjem majice na kojoj je pisalo ''100 golova, četiri titule, dva Kupa''.

Ipak, gosti danas ostavljaju odlučan utisak, na početku drugog poluvremena imali su lepu priliku za izjednačenje, pošto im se ukazao prostor po levoj strani, ali nisu bili precizni.

Neobična slika u Humskoj tokom drugog poluvremena, crno-beli povučeniji sa igračem manje, gosti sve češće napadaju, pokušavajući da dođu do izjednačenja.

Ipak, Dijara je u 76. minutu umakao odbrani Metalca, izbio sam ispred Živkovića, ali je golman Milanovčana sjajno reagovao.

Partizan: Petrović, Rnić, Volkov, Ostojić, Ivanov, Kamara, Tomić, Babović, Ninković, Manga, Dijara.

Metalac: Živković, Mitrušić, Ovusu, Filipović, Živanović, Mitrović, Gojak, Boateng, Isidorović, Ćirković, Simović.

Ne propustite