Partizan najgledaniji na "Jadranu" drugu godinu za redom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.04.2014.
12:07
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Vladajući šampion Regionalne košarkaške lige poneo je laskavo priznanje drugu sezonu za redom. Košarkaši Partizana ponovo su bili najgledaniji na "Jadranu" što svedoči o tome da najtrofejniji srpski klub i dalje zavređuje najveću pažnju u regionu ali i u

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nakon što je utakmicama u Beogradu i Smederevu "spuštena zavesa" na ligaški deo sezone i Regionalnom košarkaškom šampionatu, došlo je vreme da se svedu računi.

Crvena zvezda Telekom završila je ligaški deo sezone kao prvoplasirana na tabeli a najljući rival zauzeo je treću poziciju i tako obezbedio sebi mogućnost da krajem aprila brani trofej osvojen u Laktašima 2013. godine.

Ako se sa terena i rezultata koje su srpski klubovi postizali tokom tekuće sezone u ABA ligi okrenemo ka tribinama, dolazimo do podatka da je drugu sezonu za redom Partizan NIS najgledaniji klub u Jadranskoj ligi!

Crno-bele je na 26 odigranih utakmica posmatralo ukupno 118.475 gledalaca čime je Partizan ostao najgledaniji klub na "Jadranu"!

U beogradskom "Pioniru" utakmice je pratilo 69.300 navijača,  što je u proseku 5.775 po meču (12 odigranih utakmica), više nego prethodne godine.

"Biti najgledaniji tim drugu godinu zaredom je veliki uspeh, ali i potvrda svega onoga što Partizan godinama radi. Mi imamo našu vernu publiku, koja je i ove godine u teškim trenucima za klub stala uz mladi tim i dala mu vetar u leđa kada je to bilo najpotrebnije. Takvo povrenje se gradi godinama, decenijama" istakao je poslovni direktor KK Partizan NIS, Mlađan Šilobad.

Partizanova gostovanja privukla su ukupno 49.175 duša, dovoljno za titulu najgledanijeg tima na gostovanjima. Kada se pogleda prosek, Partizan je na svakoj od 26 odigranih utakmica sa tribina pratilo 4.556 navijača što je sjajan podatak čime se diče i u Humskoj.

"Potvrda velikog sportskog brenda našeg kluba dolazi i iz regiona. Činjenica da smo iznova najgledaniji tim na gostovanjima, govori mnogo sama za sebe. Poštuju nas naši sportski rivali i njihovi navijači, što samo pokazuje kako se kvalitetan rad, posvećenost i dobar sportski rezultat cene" zaključuje Šilobad.

Crno-beli će u odbranu šampionskog prstena krenuti 25. aprila kada ih u "KombankAreni" očekuje duel sa Cedevitom u polufinalu završnog turnira koja će, osim plasmana u finale, kao ulog nositi i plasman u grupnu fazu Evrolige u sezoni 2014/2015.

Ne propustite