Partizan ne zaboravlja legendarnu titulu iz '76.

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.07.2013.
12:54
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre 37 godina fudbaleri Partizana su prekinuli 11 godina dug šampionski post u tadašnjoj Jugoslaviji i pobedom u poslednjem kolu u dramatičnoj završnici meča sa Olimpijom u Ljubljani stigli do sedmog pehara prvaka države.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Jedan od najdražih trofeja koje je klub iz Humske osvojio u bogatoj istoriji svakako je šampionska titula iz 1976. godine, kada su crno-beli posle velike drame i neizvesnosti uspeli da posle 11 godina ponovo postanu prvaci.

Te sezone borbu za titulu crno-beli su vodili sa splitskim Hajdukom, koji je tokom šampionata upisao onaj istorijski trijumf u Humskoj od 6:1, kada su navijači Partizana pevali kao da je njihov tim pobedio.

Ipak, pravi razlog za radost 'Grobari' su imali na kraju sezone, kada se Partizan ipak domogao titule. U poslednjem kolu Partizan je gostovao u Ljubljani protiv Olimpije, dok je Hajduk igrao protiv OFK-a na Karaburmi.

Splićani nisu uspeli da pobede, igrali su 1:1 sa ''Romantičarima'', a sličan epilog naslućivao se i pod Bežigradom, gde nije bilo golova do poslednjih trenutaka meča.

A onda, šansa za Nenada Bjekovića da donese titulu u Beograd, napadač Partizana ne greši, Partizan dolazi do pobede od 1:0, za erupciju oduševljenja navijača crno-belih...

Ne propustite