Partizan - Novi Pazar 4-3 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
subota 10.08.2013.
19:01
Izvor: Sportske.net

Mučna utakmica i atmosfera u Humskoj, Pazarci nastupili bez rezervista i prvog trenera Milanovića, uz to, sudija je početkom drugog poluvremena isključio i Arifovića. Gosti odlični u prvom poluvremenu, vodili 2-1, ali u nastavku Mitrović doneo preokret Pa

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Naime, Pazarci ne mogu da računaju na osmoricu fudbalera pristiglih iz kulskog Hajduka zbog administrativnih problema, odnosno zaostalih dugovanja, a prema rečima Izeta Ljajića za to su saznali ''u poslednjem trenutku''.

Kad je sama utakmica u pitanju, Partizan je prvu priliku imao već posle tri minuta igre, kada Gulan nije uspeo da savlada golmana gostiju.

Osim te situacije, Partizan u prvih 15 minuta nije uspeo ozbiljnije da pripreti golmanu Budakoviću.

Ali, zato jesu Pazarci na drugoj strani - 0:1 od 17. minuta!

Akcija gostiju išla je po desnoj strani, usledio je udarac koji Ostojić nije uspeo da izblokira kako treba, što je iskoristio Vidaković, koji se ''ušunjao'' između Ostojića i golmana Živkovića i poslao loptu u mrežu!

Ipak, nije vođstvo Pazaraca dugo trajalo - 1:1, Jojić, 21. minut!


Ninković je centrirao sa leve strane ka Mitroviću, ovaj glavom lepo uposlio Jojića, koji je sam ispred golmana Budakovića i nije mu bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Partizan ima inicijastivu, ali Pazarci su u 31. minutu mogli do novog vođstva! Ponovo je Vidaković bio u prilici, prošao je Obradovića, pa Ostojića, ali u trenutku kada je šutirao, izblokirao ga je Jojić!

Što nisu uspeli tada, gosti su učinili u 34. minutu! Kecap, 1:2!


Nova odlična akcija Pazaraca kroz inertnu odbranu šampiona, Kecap je pobegao po desnoj strani, poslao loptu ka golu, koju je u sopstvenu mrežu sproveo Milan Obradović - 1:2!

Sjajnu šansu da se iskupi Obradović je imao u 40. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane bio u poziciji centarfora, ali je veoma loše reagovao, samo okrznuvši loptu koja odlazi pored gola.

U 43. minutu na povredu se požalio golman Budaković, kome je ukazana pomoć, ali koji nastavlja meč. Pitamo se na šta bi ličila ova utakmica, da kojim slučajem nije mogao da nastavi, pošto, podsećamo, Novi Pazar danas NEMA REZERVNE IGRAČE.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Partizanu je sviran nepostojeći ofsajd u izglednoj poziciji, ali kako crno-beli igraju, ne mogu ni na šta da se žale...

Sramno prvo poluvreme šestostrukog uzastopnog prvaka države!


U poluvremenu, Rašović iz igre izveo Ninkovića, na terenu je Kojić.

A onda, posle šest minuta igre u nastavku, bura na terenu - penal za Partizan, uz isključenje Arifovića!


Kojić je bio u prilici, nije uspeo da savlada Budakovića, lopta se odbila do Mitrovića koji pogađa jednog igrača gostiju, a sudija Nedeljković procenjuje da ga je pogodila u ruku i pokazuje na belu tačku!

Usledili su protesti gostiju, posle čega arbitar pokazuje crveni karton najbučnijem među njima, Arifoviću!

Pazarci ostaju sa igračem manje, a sa bele tačke Mitrović uspeva da savlada Budakovića za 2-2!


Samo dva minuta kasnije, Partizan stiže do preokreta. Lepa akcija crno-belih, loptu u šesnaestercu prima Mitrović i iskosa sa desne strane pogađa suprotan ugao - 3:2 za crno-bele.

Posle vodećeg gola, crno-beli kao da su se zadovoljili minimalnom prednošću, posle čega sledi nova kazna - 3:3!

Korner za Pazarce izveden je sa desnbe strane, a u kaznenom prostoru najviši u skoku bio je Mutavdžić koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu Živkovića.

Sledi nova reakcija Vuka Rašovića, Saša Ilić umesto Đembe Đembe.

Ali, onda nova opasnost po gol Partizana, ponovo korner, ponovo odličan udarac, ali zamalo neprecizan.

Uzvratio je Jojić na drugoj strani, pogodivši stativu...

Napadao je Partizan, a rezultat je konačno došao u 88. minutu, kada je posle akcije Malbašića, Luka zakačio loptu, koja je, po proceni sudije prešla gol liniju pre nego što ju je izbacio fudbaler Novog Pazara... - 4:3!

Do kraja, isključenje Malbašića...

Partizan: Živković, Aksentijević, Gulan, Ostojić, Obradović, Đemba Đemba (Ilić od 75.), Ninković (Kojić od 46.), Jojić, Grbić (Luka), Malbašić, Mitrović.

Novi Pazar: Budaković, Lotinac, Mutavdžić, Kadrić, Popović, Vidaković, Kecap, Bihorac, Arifović, Župić, Marković.


Ne propustite