Partizan "otima" od Vojvodine?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.12.2013.
10:27
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije optužen je od strane menadžera Zorana Pavlovića da nekorektnim ponašanjem u slučaju Branislava Trajkovića i Petra Škuletića 'pravi greške u koracima' i narušava korektne odnose dva kluba.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

U trenutku kada je Marko Nikolić zamenio klupu novosadske Vojvodine klupom Partizana postalo je jasno da će za mladim stručnjakom krenuti i nekolicina fudbalera superligaša iz "Srpske Atine".

Zvanično još uvek nije postignut dogovor ni sa jednim igračem a da bi do njega uopšte došlo neophodno je da se o eventualnim transferima najpre kontaktiraju čelnici Vojvodine, kluba u čijem su vlasništvu fudbaleri koje šestostruki uzastopni šampion Srbije želi u svojim revodima.

Partizan direktno može da pregovara samo sa Miroslavom Vulićevićem kome je ugovor sa Vojvodinom istekao. Svi ostali fudbaleri, makar imali ugovor u trajanju od još samo šest meseci, moraju da dobiju dozvolu kluba da bi se preselili u drugu sredinu.

"Da li Partizan razgovara sa Miroslavom Vulićevićem, kojem je istekao ugovor, više, naravno, nije stvar našeg kluba. Trajkoviću, međutim, ugovor ističe tek u julu 2014. i bilo bi normalno da onaj ko hoće da ga ranije angažuje najpre razgovara sa nama" objasnio je za "Novosti" menadžer Zoran Pavlović.

Prema Bosmanovom pravilu fudbaleri koji uđu u poslednjih šest meseci ugovora imaju pravo da uđu u pregovore sa nekim od klubova koji ih žele u svojim redovima, ali bi u tom slučaju promena sredine mogla da bude obavljena tek nakon isteka ugovora, u Trajkovićevom i Škuletićevom slučaju narednog leta.

Kako Partizan dvojicu fudbalera želi odmah, pravila nalažu da se i klub u čijem su vlasništvu igrači pita za cenu, koja bi svakako bila zantno manja zbog činjenice da su igrači ušli u poslednjih šest meseci ugovora.

Ukoliko Partizan u datim slučajevima 'preskače' Vojvodinu i direktno pregovara sa igračima to je, pored toga što je nekorektno, ponašanje koje je kažnjivo i smatra se otimačinom.

Ostaje naravno da se vidi hoće li crno-beli platiti Vojvodini obeštećenje za pomenute igrače ili će u Srbiji stvari nastaviti da funkcionišu drugačije u odnosu na ostatak civilizovanog društva.

Ne propustite