Partizan - Pala ostavka zbog neprimerenog saopštenja!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.04.2014.
17:50
Izvor: Sportske.net

Saopštenje koje je "neko" od čelnika FK Partizan objavio posle remija sa Vojvodinom dovelo je do prve ostavke. Novak Nedić, dosadašnji član UO Partizana, podneo je ostavku zbog načina na koje je saopštenje objavljeno i onoga što je u njemu pisalo.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Da među čelnicima FK Partizan ne vlada sloga oko načina funkcionisanja kluba jasno je i pticama na grani, ali je poslednje saopštenje koje je izašlo iz "kuhinje", pretpostavlja se, predsednika Dragana Đurića, dovelo do prve ostavke jednog od članova Upravnog odbora.

Novak Nedić ocenio je da su metafore korišćene u pomenutom saopštenju prelile kap te da se iz kluba povlači i zbog činjenice da se njegova uloga u radu Upravnog odbora svela na posmatračku.

Dosadašnji član UO FK Partizan saopštenjem je obavestio klub i javnost da se povlači iz Humske i obrazložio svoju neopozivu ostavku na mesto člana Upravnog odbora šetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Razočaran saopštenjem dela UO FK Partizan, imam potrebu i moralnu obavezu da reagujem i obratim se srpskoj javnosti i svim navijačima mog Partizana.

Kao čoveka koji voli i navija za Partizan boli me sve što se u poslednje vreme dešava u, oko i u vezi Kluba. Stvara se loša atmosfera među igračima i navijačima, svakom izjavom i saopštenjem doliva se ulje na vatru. Zlonamernim, nesrećnim i nepromišljenim izborom poređenja, vređa se sopstvena Država i nama prijateljski narodi (poređenje sa nacističkom Nemačkom i Holokaustom).

Politika se uvlači u sport, gde joj nije mesto, a sportski radnici postaju političari u pokušaju. Oživljavaju se tek pomalo smirene strasti i mržnja među navijačkim grupama i frakcijama. Grospodske manire i viteško ponašanje u pobedi i porazu, zamenio je prostački jezik ulice i nedolično ponašanje onih koji bi trebalo da budu primer.

Pristrasni i subjektivni hvalospevi o nekim ljudima (koji ni tada to nisu zasluživali), danas su se pretvorili u isto tako preteranu kritiku. Svaki poraz, sudijska greška ili povreda igrača dobijaju neko mistično značenje, a čitav srpski sport prikazuje se kao velika teorija zavere. Ne vodi se briga o svom 'dvorištu', već se sve vreme gleda samo u tuđe. Stvarni problemi se uporno guraju pod tepih, a neka trivijalna pitanja i lični sukobi isplivavaju u prvi plan.

Titula državnog prvaka u dvadeset sedmoplasiranoj (27.) ligi u Evropi, u borbi između sto dvadeset šestoplasiranog (126.) i sto sedamdeset četvrtoplasiranog (174.) fudbalskog tima Evrope, pretvara se u borbu na život i smrt u kojoj, nažalost, ni prolivena krv, niti tragično izgubljeni životi nisu nepoznanica.

Nikako da neko prvi pruži ruku pomirenja i započne sveopšte i trajno pomirenje crno-bele i crveno-bele Srbije. Mi bi morali da budemo sportski prijatelji i zdravi rivali, nikako neprijatelji.

Srbiji je potrebno jedinstvo, konačno smo na putu reformi, na putu koji nas vodi u neko bolje sutra. Sport mora da bude paradna lokomotiva koja će prva ući u EU i tamo nas predstaviti u najboljem svetlu, a ne kočničar koji nas usporava, ili čak skretničar koji nas vodi u nasilje i nove "ratove" koji će nas samo još više unesrećiti i unazaditi.

Kao veliki zaljubljenik u sport i sve ono lepo što on nosi sa sobom, a toga je zaista mnogo, i iskreni navijač mog Partizana, kao najveću čast sam doživeo i prihvatio priliku da budem član UO FK Partizan. Nadao sam se da ću svojim marljivim radom pripomoći nekim novim uspesima i pobedama. Nažalost, moja uloga se svela na ulogu pukog posmatrača dešavanja u rukovođenju Klubom.

Kako ne vidim smisao mog daljeg angažmana na takav način i u takvim okolnostima, a pogotovu nakon poslednjih izjava, saopštenja i postupaka dela rukovodstva Kluba, nemam drugog izbora osim da podnesem ostavku na mesto člana UO FK Partizan i na taj način se ogradim od svih dešavanja sa kojima se kao čestit, pristojan i vaspitan čovek ne slažem.

Nadam se da ću u vremenu koje je pred nama, a nakon korenitih promena na svim nivoima u srpskom fudbalu, koje su neophodne i koje više ne mogu da čekaju, biti u prilici da doprinesem novim uspesima mog Partizana, koji neizmerno volim, kao i srpskog sporta u celini.

Sa verom u bolje ljude za bolje dane srpskog fudbala
" Novak Nedić, član UO FK Partizan.

Ne propustite