Partizan "petardom" čestitao rođendan "Đavolima"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.03.2014.
16:25
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije prošetao se kroz Kragujevac i ostvario novu ubedljivu pobedu nad ekipom Radničkog koja ga, bar na kratko, vraća na lidersku poziciju na tabeli.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički u Kragujevcu rezultatom 5:0 (2:0) u meču koji je obeležila sjajna igra gostiju i golovi momaka koji su se u Humsku vratili tokom zimskog prelaznog roka.

Radnički 1923
- Čančarević, Pavlović, Marić, Rosić, Bubanja Krivokapić, Kovačević (od 79' Nedović), Adamović (od 57' Čadikovski), Beljić, Miljuš (od 85' Andrić), Spalević

Partizan - Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić (od 66' Gulan), Brašanac, A. Živković (od 77' Luka), Malbašić, Lazović (od 68' Pantić), Škuletić

Derbi meč 18. kola Jelen Superlige imao je svečarsku uvertiru, pošto je Darku Spaleviću predsednik FK Radnički uručio uramljeni dres sa brojem 100, čime je superligaš iz Kragujevca odao priznanje svom kapitenu za sto odigranih utakmica u crvenom dresu.

Nakon toga je početak meča kasnio još koji minut zbog pozdrava navijača Radničkog i fudbalera koji su zajedničkim slikama ovekovečili trenutak proslave 25. godina postojanja navijačke grupe "Crveni Đavoli".

Taman kada je sudija Vlado Glođović dao znak da meč počne, i dok se svečarska atmosfera osećala u vazduhu, Partizan je krenuo svim silama ka golu Radničkog rešen da šok terapijom prene domaće fudbalere i navijače.

U toku je bila 150. sekunda utakmice kada je Filip Malbašić prošao po levoj strani, pokušao da uputi centaršut, bio izblokiran, a potom lucidnim potezom, iz "mrtvog ugla", matirao zatečenog Ognjena Čančarevića!


Bolji početak utakmice gosti nisu mogli da požele, pošto su od trećeg minuta došli do prednosti a 'hladan tuš' za fudbalere Radničkog imao je produžen efekat.

Čančarevićevu nesigurnost kod prvog gola namirisao je "iskusni lisac" Danko Lazović koji je u 7. i 11. minutu mogao da duplira prednost Partizana. Najpre je Škuletić asistirao Kragujevčaninu koji sa sedam metra "lomi prečku" ali lopta ostaje izvan gola. Drugi udarac zapravo je bio pokušaj centaršuta koji umalo nije prevario danas indisponiranog Čančarevića.

Ofanziva Partizana nije jenjavala ni posle ovih prilika pa su Škuletić i Živković pripretili u 12. i 13. minutu, a Nikola Kovačević umalo nije matirao svog golmana nakon prodora Brašanca i pokušaja dodavanja po zemlji.

Jedinu pravu priliku u prvom delu susreta Radnički je stvorio u 37. minutu kada je nešto lošija intervencija Obradovića omogućila Kovačeviću da šutira sa 15 metara ali je mladi veista loše zahvatio loptu i tako poštedeo Milana Lukača veće muke.

Već u narednom napadu Partizan kažnjava domaće. Lopta je posle akcije po desnoj strani završila na levom boku gde ju je primirio Malbašić, prosledio do Lazovića, a ovaj 'štiklom' uposlio Škuletića.

Povratnik u redove Partizana iskoristio je priliku koja mu se ukazala, jako tukao po zemlji, a Čančarević ponovo loše interveniše i prima gol kroz noge!

Od 38. minuta crno-beli dolaze do uvećanja vođstva i već tada se dalo naslutiti da će Partizan otići iz Kragujevca sa tri boda.

Baš kao i početak meča i drugo poluvreme kasnilo je na "Čika Dači". Glođović je insistirao da se problem sa mrežom podno južne tribine reši pa je tek posle intervencije službenih lica dao znak da se igra nastavi.

Nije se dugo čekalo da Partizan stvori novu priliku, pošto je već u 47. minutu Lazović izašao sam pred Čančarevića, dobro podboo loptu, ali je Užičanin lepo intervenisao i donekle se iskupio za loše intervencije kod prva dva gola.

Inicijativa gostiju i dominacija na terenu nastavila se i tokom drugog dela igre a već do isteka sata igre Partizan je uspeo da uveća prednost.

Prekid koji je izveden nakon izmene Radničkog rezultirao je odbijenom loptom na dvadesetak metara od gola domaćih a Nikola Drinčić nije mnogo čekao već je raspalio po lopti u postigao jedan od najlepših pogodaka sezone!

Ni ovoga puta nije moglo bez Čančarevićeve slabije reakcije jer je lopta išla po sredini gola ali je golman Radničkog ostao ukopan na liniji i pogledom ispratio kako lopta odlazi u mrežu.

Nije se dugo igralo nakon trećeg gola Partizana a sudija Glođović pokazao je na belu tačku iako nije bilo najjasnije da li se Škuletić nalazio u kaznenom prostoru ili na ivici.

Bilo kako bilo, Danko Lazović je uzeo loptu, postavio je na "kreč" i sigurno je poslao iza leđa Ognjena Čančarevića za vođstvo Partizana od 4:0.

Imao je Radnički nakon četvrtog gola Partizana tri prilike da dođe do gola a najbliži pogotku bio je Čadikovski u 73. minutu kada je lopta završila na desnoj stativi nakon udarca glavom.

U poslednjem minutu regularnog toka susreta crno-beli dolaze do petog gola. Volkov koristi grešku defanzivca Radničkog, dodaje loptu Škuletiću, a ovaj drugim golom na meču postavlja konačnih 5:0 za šampiona Srbije!


Partizan nakon ubedljivog trijumfa u Kragujevcu izbija na čelo tabele i ima dva boda više od Crvene zvezde koja će svoj meč 18. kola JSL odigrati večeras protiv kruševačkog Napretka.

Ne propustite