Partizan - Pobeda u Smederevu pred put u Minhen

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.01.2014.
19:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana nisu dozvolili iznenađenje u duelu sa Mega Vizurom u poslednjoj utakmici 15. kola ABA lige.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Crno-beli su u Smederevu uspeli da izbore 11. pobedu u prvih petnaest kola regionalne lige i ponovo se vrate na drugo mesto na tabeli.

Partizan je protiv domaće Mega Vizure slavio možda i lakše nego što se očekivalo, vodio je čitavim tokom meča i na kraju trijumfovao rezultatom 81:76.

Ekipa Velimira Gašića je od početka bila efikasna što joj je već tokom prve deonice donelo dvocifrenu prednost - 25:14.

Tokom prvog poluvremena Partizan je uspeo da održi desetak poena viška, a kada je polovinom treće deonice stigao do 57:38, bilo je jasno da od preokreta neće biti ništa.

Doduše, domaći su u poslednjoj četvrtini uspeli da se približe na ''minus sedam'', u samom finišu i na tri poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli i Partizan je ipak rutinski priveo meč kraju.

Trener Gašić je ovog puta odlučio da ukaže šansu i Šaliću, Bezbradici i Andriću, koji su u igri proveli po pet minuta, ali zato ni minut nisu odigrali Milutinov i Dalo.

Najefikasniji u Partizanu bio je kapiten Milosavljević sa 22 poena, Bogdan Bogdanović je upisao 18, a Tarens Kinsi je ostvario ''dabl-dabl'' učinak od 11 poena i 10 skokova.

U ekipi Mega Vizure, Ratko Varda najefikasniji sa 18 poena, a Avramović je meč završio sa 16 poena.

Na tabeli ABA lige, posle 15 kola vodi Zvezda sa učinkom 12-3, slede Partizan i Cedevita (11-4), pa Budućnost (10-5). Mega Vizura deli osmo mesto sa Krkom i Radničkim, sa učinkom od 6 pobeda i 9 poraza.

Podsetimo, ekipu Partizana sada očekuje gostovanje u Minhenu protiv Bajerna, u okviru drugog kola Top 16 faze Evrolige.




Ne propustite