Partizan - Posle Tuna na vrh tabele!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.09.2013.
20:58
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije od debakla u Tunu se oporavio pobedom nad ekipom Rada, kojom je izbio na čelo tabele, zahvaljujući remiju Čukaričkog i Vojvodine.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Odigrane su i poslednje dve utakmice četvrtog kola Superlige. Partizan je u Humskoj savladao Rad sa 3-1, dok je dosadašnji lider, ekipa Čukaričkog remizirala sa Vojvodinom - 0:0.

Partizan je počeo kao u većini mečeva ove sezone, nepovezano, neorganizovano, ali u 11. minutu stvar u svoje ruke uzima najmlađi - Andrija Živković i efekat se odmah video. Probija po desnoj strani, onda odlično centrira za Fofanu koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0 za crno-bele.

U nastavku prvog poluvremena viđeno je još par prilika na obe strane. Partizanu je prednost mogao da duplira Ninković u dva navrata, dok na drugoj strani, golu Stojkovića su pripretili Rodić, Mihajlović i Luković.

U drugo poluvreme se ušlo minimalnim vođstvom Partizana, koje ipak nije dugo potrajalo. Posle sedam minuta igre u nastavku, ''Građevinari'' stižu do izjednbačenja i krunišu hrabru igre na stadionu Partizana.

Rodić je lepo primio loptu na desetak metara od Stojkovićevog gola, iskosa sa desne strane i onda snažno i precizno poslao loptu u suprotni ugao - 1:1.

Ipak, mlada ekipa Rada nije uspela dugo da održi ovaj rezultat, a vođstvo Partizanu vratio je Andrija Živković.

Volkov je probio po levoj strani, centrirao u peterac gostiju, Ninković je promašio loptu, ali ne i Živković na drugoj stativi i lopta završava u Kljajićevoj mreži - 2:1.

Rašović je nešto kasnije zamenio Ninkovića, koji je ispraćen zvižducima, što mu je veoma teško palo, pa je pri izlasku iz igre nešto i odgovorio kritičarima, a zatim na klupi - zaplakao...

Njegovo mesto na terenu zauzeo je Kojić, koji je odmah propustio lepu priliku, ali nedugo zatim Saša Ilić rešava sve dileme.

Kapiten Partizana je meč počeo sa klupe, ušao je umesto Malbašića i njegov ulazak se isplatio u 74. minutu. Jojić ga je lepo uposlio povratnom loptiom na ivicu šesnaesterca, a Ilić poslao loptu u donji levi ugao.

Do kraja, veliku, stopostotnu priliku za Rad propustio je kapiten Vitas, dok je sudija Grujić progledao kroz prste Volkovu, pošto nije sankcionisao očigledan prekršaj ispred kaznenog prostora crno-belih, kada su ''Građevinari'' bili u kontri.

Novih uzbuđenja nije bilo, Partizan je upisao i treću pobedu u prva četiri kola.

U isto vreme, igrao se i duel između Čukaričkog i Vojvodine, koji je završen bez golova, 0-0, pa je Partizan na taj način, zahvaljujući najboljoj gol-razlici izbio na prvo mesto.

JSL, 4. kolo

Subota:

Donji Srem - Napredak 1:3
Novi Pazar - OFK Beograd 2:0
Radnički - Crvena zvezda 0-2
Spartak - Javor 0:2
Voždovac - Jagodina 1:1
Radnički Niš - Sloboda 2:0

Nedelja:

Partizan - Rad 3:1
Čukarički - Vojvodina 0:0

Tabela

tabela jsl

Screenshot: rezultati.com

Ne propustite