Partizan – Pritisak jači, živci sve tanji?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 29.04.2013.
09:23
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion je za relativno kratko vreme od gotovog napravio veresiju, ušao u situaciju da strepi za odbranom titule, što je očigledno uticalo i na atmosferu unutar samog tima. Mogu li crno-beli da se izbore sa pritiskom?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan je gostovanje u Novom Pazaru okončao remijem protiv uvek neugosnih domaćina.

Ovakav ishod meča još jedan je pokazatelj rezultatske krize koja je za kratko bila prekinuta pobedama nad Javorom i Radom.

Da u taboru crno-belih porodična atmosfera, na kojoj insistira prvi čovek kluba, gubi na intenzitetu pokazuju i najnovija dešavanja koja su prethodila gostovanju u Novom Pazaru nakon čega je Partizan izgubio nove bodove prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Naime, nesuglasice unutar rukovodstva kluba za rezultat su imale odlazak Ljubiše Tumbakovića, a do raskola je došlo i među samih igrača, konkretno između Marka Šćepovića i Lazara Markovića, a zatim i Aleksandra Mitrovića.

Reprezentativni napadač je u sredu na treningu došao u verbalni sukor sa mladim Markecom, prema određenim navodima došlo je i do fizičkih čarki.

Nedugo nakon toga, Šćepović se sukobio sa još jednim saigračem, Aleksandrom Mitroviće, na treningu u petak, zbog čega je između ostalog i prripustio meč u Novom Pazaru.

Kulminacija na temu rasprava i nesuglasica unutar ekipe došla je na samom meču u Novom Pazaru kada je golman Stojković poželeo da izvede slobodan udarac, na šta ga je Milan Smiljanić uz psovke vratio na gol liniju.

Živci aktuelnog šampiona očigledno pod pritiskom popuštaju, i to u najnezgodnijem trenutku, kada je potrebno biti miran i staložen u situaciji u kojoj crno-beli moraju da pokažu jedinstvo i karakter kako bi očuvali prednost ispred večitog rivala.

Da je nervoza sve prisutnija pokazuje i informacija da je Vladimir Volkov nakon utakmice u Novom Pazaru vređao fotoreportera 'Sportskog Žurnala', sočno ga opsovavši, prenosi pomenuti dnevnik.

Dok se bliži večiti derbi kao definitivno odlučujući duel u borbi za titulom, postavlja se pitanje kako će trener Vermezović reagovati i atmosferu u svom timu vratiti na pravi nivo.

Pitanje koje se ne postavlja naglas je, može li to uraditi?


Ne propustite